De la Pomul Cunoaşterii, până în zilele noastre

Întrebare: Ce sunt conexiunile între noi, în care se revelează Creatorul?

Răspuns: Noi imbunătăţim conexiunea care a existat între noi înainte de spargere; încercăm să o întărim. Această muncă, cu toate că ni se pare complicată, este de fapt foarte simplă.

A fost o structură de patru litere HaVaYaH, cu tot felul de HaVaYaH secundare, particulare. A fost construită din primele nouă Sefirot. Au avut Lumina, un ecran, 288 de părţi, Luminile (RAPACH). Aceste prime nouă Sefirot s-au alăturat lui Malhut pentru a ajunge la corectarea completă (Gmar Tikkun).

Adică au fost adăugate încă 32 de fragmente la RAPACH pentru a se ajunge la 620, o structură perfectă. Dar a fost imposibil să se facă asta, pentru că o dorinţă suplimentară de a primi plăcere a fost revelată, care nu era cunoscută înainte, ca în spargerea vaselor din lumea Nekudim.

Aşa a avut loc spargerea, păcatul pomului cunoaşterii. Aceste 32 de fragmente, Malhut care nu poate fi corectată cu intenţia de dăruire, s-au amestecat cu primele nouă Sefirot, incluzând toate sub-Sefirot particulare, iar datorită lui Malhut, întreaga structură s-a spart, adică a obţinut dorinţa de a primi de dragul primirii.

Adică intenţia s-a spart şi nu conexiunea. Reţeaua de conexiuni a rămas. Dar tipul conexiunilor din reţea a devenit de dragul primirii şi, de aceea, se numeşte spargere. Aspiraţia bună de la unul la celălalt s-a spart şi în locul ei s-a revelat o aspiraţie rea.

Acum, noi trebuie să reparăm asta. Dar nu trebuie să căutăm între cine şi cu cine să stabilim conexiuni. Creatorul aduce omul la grup, la un învăţător, la o soartă bună şi îi spune: „Alege asta!” Trebuie doar să ne schimbăm intenţia. Pentru ce mă conectez cu alţii? Ce vreau din această conexiune? Adică nu corectăm conexiunile dintre noi şi numai tipul acestor conexiuni. Şi despre asta este vorba la întreaga corectare.

Între oameni există o conexiune. Trebuie doar să corectăm calitatea conexiunilor: de la intenţia „pentru sine” la intenția „de dragul dăruirii”. Conform cu asta, vom descoperi oportunităţi chiar mai mari şi noi conexiuni, dar ele se vor deschide pe drumul corectării.

De aceea, tot ceea ce trebuie să facem este să obţinem o intenţie altruistă, în loc de cea egoistă, care se va revela. Trebuie să facem eforturi doar pentru a transforma aceleaşi conexiuni în dăruire. În acest scop, studiem Cartea Zohar şi restul înţelepciunii Cabala.

Din lecţia Cartea Zohar din 20.12.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: