De neacceptat, dar asa e

Intrebare: Cum poti explica oamenilor sistemul integral in care am intrat?

Raspuns: Toti ar trebui sa simtim in minte si inima ca lumea intreaga este familia sa. Desigur, la inceput pare de neconceput sau demodat, dar hai sa vedem faptele: Avem vreo sansa? Starea in care se afla lumea se afla astazi ne cere doar o „apropiere familara”.

Deci cum putem avansa in directia asta? Pentru ca fara ea nu putem lua nicio decizie corecta. Sa luam de exemplu Europa, care incearca disperat si fara succes sa iasa din criza financiara. Si nu pentru ca le-ar lipsi banii. Sunt gata sa investeasca atat cat trebuie, dar nu ei nu cred ca ar avea vreun efect. La fel se intampla si in Statele Unite. In urmatoarele cateva luni lucrurile vor deveni mai clare: calculele noastre trebuie sa corespunda sistemului integral, analog, care nu functioneaza deloc dupa mintea si emotiile noastre.

Pot actiona in favoarea intregii lumi si sa echilibrez urmatoarea furtuna cu o urcare generala, graduala? Nu pot simti aceasta apropiere si nici estima pentru ca eu nu sunt asa. Ca rezultat, gasindu-se intr-un sistem global inrudit, liderii mondiali inca iau aceleasi decizii limitate, egoiste. Pur si simplu nu pot tine seama de faptul ca „in favoarea mea” nu mai exista, ci doar „beneficiul comun”. Asta este o contradictie pentru natura umana.

Si noi simtim asta. Ma gandesc la grup? Nu. Prima data ma gandesc la mine. Imi fac griji pentru prieteni si unitatea lor? Nu. Ma gandesc cum voi atinge eu spiritualitatea.  Daca o obtin, ma voi schimba si imi voi face griji pentru ei, dar pana atunci nu. Vorbim din belsug despre unitate si tinem discursuri despre  garantia reciproca, dar pe interior fiecare se gandeste: „dar eu?” si nu „dar noi?”.

Totusi, urmam calea liberului arbitru si astfel criza ni se reveleaza „mai delicat”, dar masele o descopera intr-o forma dura. Daca nu le dam o explicatie corecta, vor veni la noi si atunci nu vom mai simti ca exista o criza globala abstracta – o vom experimenta personal.

Din partea a cincea a  Lectiei zilnice de Cabala 10/16/11, “Pacea in lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: