De unde vine antisemitismul?

533.02Întrebare: Scrieți că noţiunea de sacrificiu a fost dezvăluită după intrările consecutive în Egipt a lui Avraam, Isaac și Iacov. „Egipt” în ebraică este Mitzraim, adică Mitz Ra – concentrarea răului când omul intră în acest rău.

Poporul lui Israel (dorințele noastre interioare) a făcut sacrificii. Egiptenii, care reprezintă egoismul, văzând cum israeliții au făcut sacrificii și au încercat să se unească, i-au urât pentru asta. În general, ego-ul nostru urăște atunci când este sacrificat.

Se pune întrebarea: putem spune că de aici provine rădăcina antisemitismului?

Răspuns: Rădăcina antisemitismului vine tocmai din această stare, când oamenii văd că evreii interpretează totul în sensul interior al cuvântului.

De exemplu, sacrificiul înseamnă sacrificiul egoismului nostru. Să te rogi nu este către un Dumnezeu sau ceva, ci către forța superioară care te poate răsplăti cu oportunitatea de a fi amabil și empatic cu ceilalți oameni. Și așa mai departe. Această neînțelegere a iudaismului a dus la începutul antisemitismului.

Întrebare: Înseamnă că ura față de calitatea dăruirii și a iubirii, care a fost cultivată de oamenii numiți „Israel” care trăiau în Egipt la acea vreme, a provocat în principiu antisemitismul?

Răspuns: Da, este o ură naturală. Dacă sunt în calitățile primirii, vreau doar să primesc plăcere, iar dacă văd că cineva din apropierea mea încearcă să se conecteze și să dobândească o altă calitate, calitatea dăruirii și a iubirii, în mod natural urăsc acea persoană.

Astfel, ura mea față de calitățile dăruirii și iubirii trezeşte antisemitismul.

KabTV „Stări Spirituale” 08.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: