Deasupra Ratiunii

Intrebare: Cum voi sti sigur ca m-am ridicat deasupra ratiunii?

Raspuns: A te ridica desupra ratiunii inseamna sa intri in ratiunea altuia.

Noi existam in Lumea Infinitatii. Eu sunt unul dintre cei multi. Ramanand centrat pe mine, eu exist in ratiunea mea: griji pentru mine, ganduri pentru mine, intr-o goana pentru binele meu personal. Asta este starea mea obisnuita. Subconstient si constient, ne gandim doar la asta.

Fara indoiala, copiii mei, sotia, rudele, prietenii, si poate chiar si natiunea si tara unde traiesc sunt parte a sferei mele. Asta este in functie de cat de mult depind de oamenii din jurul meu si in ce masura sunt subiectul influientei lor. In consecinta, le-am atribuit sinele meu propriu.

Ce inseamna ridicarea deasupra ratiunii? Inseamna ca ma mut in ratiune, dorintele pentru alte persoane, in loc sa fiu in mine insami. Sunt in totalitate la dispozitia lui sa a ei. Pentru mine, cealalta persoana este importanta, in timp ce eu, cel care executa, sunt urmatorul. Celalalt este ca un copil drag mie, in timp ce eu sunt mama lui sau a ei.

Asta implica ridicarea deasupra ratiunii. Cu alte cuvinte, este o schimbare de prioritati: Acum celalalt este mai important pentru mine decat eu insami, asa cum este un copil fata de mama sa. Acesta este un semn adevarat ca eu am reusit.

Din lectia 5 Conventia de Cabala de la Toronton, 9/17/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: