Deblocarea arterelor spirituale

Intrebare: Cum daruiesc garantia grupului? Ce anume trebuie sa ma intereseze?

Raspuns: Sa te intereseze prietenii, sa fii dornic sa le dai un sentiment de incredere. In toata realitatea nu exista o alta lipsa in afara dorintei noastre indreptate catre interconexiunea reciproca.

Lumina doreste sa ne implineasca pe toti, insa noi stam in calea ei. Eu nu te cred; te urasc si prin aceasta blochez canalul prin care Lumina vine la tine. Rezuta ca problemele noastre exista si din cauza mea: eu nu las abundenta infinita sa ajunga la tine.

De fapt asta este un sistem spart. Creatorul a creat Lumea Infinitatii, toate sufletele, precum si canalele dintre ele pe care le-a incredintat noua. Insa eu, cu ura mea, blochez canalele pentru ceilalti. Si asta face fiecare dintre noi.

Acum, Cabalistii spun, ca a venit timpul in care trebuie, impreuna, sa deschidem canalele pentru ca sa patrunda Lumina. Multumita efortului colectiv, Lumina va incepe sa se reverse iar in ei, si fiecare va realiza ca nu simte nici un fel de lipsa. Aceasta este legea sistemului inchis al naturii. Si noi, in lumea noastra, simtim acest efect negativ din ce in ce mai mult.

Nu exista alta varianta: Canalele care ne conecteaza au fost blocate de Sus si noi trebuie sa patrundem prin aceste gauri prin efortul propriu. In fond, toate canalele reprezinta egoismul nostru, in ciuda dorintei mele de a largi canalu. Prin efort sustinut, atrag Lumina si ii ingadui sa lucreze, sa patrunda in canale asemeni unui suvoi subtire, care reinsufleteste intregul sistem.

Din Lectia zilnica de Cabala 08.10.2010, Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: