Declinul Babilonului, partea 6

Comentariu: Ca un rezultat al spiralei globale al istoriei ne-am întors la un ” Impas babilonian”.   Evreii au adus întreaga lume în această stare pentru că au jucat un rol important în progresul științific și tehnologic. Astfel, ei au îmbunătățit procesul.

Răspuns: Grupul lui Avraam a menținut un contact direct cu Forța Superioară,cu puterea pozitivă a naturii și echilibrul cu natura format din forțele binare de bază (plus-minus, absorbție-separare, etc). Fără acest contact nu ar fi apărut filozofia, diverse alte științe  și numeroase tendințe de dezvoltare care s-au adus în această lume de către evrei.

Dacă nu ar fi fost grupul care a fost legat de spiritualitate la acel moment, umanitatea s-ar fi extins în cantitate, dar nu în calitate. Avansarea lor nu s-ar fi bazat pe realizarea spirituală a acelui grup. Nu ar fi apărut subiecte, cum ar fi geografia, istoria, biologia, zoologia, sau orice alte ramuri științifice, care explorează această lume materială.

Nu este vorba despre evrei, ci mai degrabă despre legătura lor cu forța pozitivă, care le permite să lege „plusuri și minusuri” și să privească natura ca pe un sistem.

Știința este un studiu sistematic al naturii, la un nivel mineral prin discipline precum fizica, chimie, cosmologie, și astronomie. Nivelurile vegetale și animale sunt studiate prin biologie, zoologie, botanică și altele.  Stiinta studiază lucruri minerală, vegetală si natura animală, în timp ce psihologia explorează comportamentul uman.

Deci, dacă săpăm suficient de adânc, vom găsi evreii care au lansat toate științele. Apropo, filozofii religioşi medievali care au studiat aceste probleme au scris că grecii antici au învățat elementele de bază ale filozofiei lor din Cabala și cum bine știm, toate celelalte discipline provin din filozofie.

Întrebare: Deci, întregul potențial științific și tehnologic este legat de conexiunea a două forțe majore, pozitiv și negativ. Acesta a fost transmis omenirii prin intermediul grupului lui Avraam, nu-i așa?

Răspuns: Da. Şi asta, deoarece cunoașterea umană provine de la o stare de echilibru cu natura. Condiția de echilibru cu natura este noțiunea de „a iubi aproapele ca pe noi înșine.” Aceasta are loc în condițiile în care forțele, atât negative cât și pozitive, sunt în echilibru, lăsând astfel o a treia forţă, forța superioară a naturii numită Creator, să apară între ele. Cu toate acestea, doar cabaliștii sunt capabili să perceapă această forță. Echilibrul poate fi înțeles prin metodologia pe care evreii, poporul lui Israel, a dezvăluit-o restului lumii.

Deci, este destul de natural faptul că, în cele din urmă, noi suntem cei care ar trebui să fie blamaţi pentru tot ce se întâmplă în lume. Cu toate acestea, încă avem nevoie de științe pentru că ele îşi fac treaba lor. În nici un caz, sursa și mijloacele de guvernare a acestui domeniu material nu ne duc spre lumea de sus. Ele explorează doar această realitate fizică. Cu toate acestea, științe accelerează creșterea noastră și  ne fac să se simţim dezamăgire în capacitatea noastră de a atinge spiritualitatea rămânând  la nivelul material.

Astăzi, știința a ajuns la o  fundătură și nu există în prezent loc pentru progresul științific viitor. Pătrunderea științifică în materie este pur mecanică. Mai mult decât atât, nu există nici un sens în orice dezvoltare ulterioară a științelor. Avansarea nostră este egoistă, este baza a tot ceea ce facem și este dorința noastră de a simți tot ce putem. Vedem că ştiinţa nu se mai descurcă pentru îmbunătățire a vieții, modernizarea lumii și consolidarea societății. Dimpotrivă, ea face sa ne simtim chiar mai rău. Deci, de ce avem nevoie de ea? Cu cât mai puțin știm, cu atât mai bine dormim.

Din emisiunea de pe Kab TV „Babilonul de ieri şi de astăzi” 27.08.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: