Deconectarea comunităților, partea 8

Întrebare: Cine este Creatorul care poate uni pe toată lumea?

Răspuns: Creatorul este calitatea globală a dăruirii și iubirii, conexiunea reciprocă a oamenilor unul cu celălalt. Atât!

În acest sens, evreii ar trebui să dea un exemplu tuturor celorlalte națiuni ale lumii. Dar, în general, această idee și acest obiectiv sunt aceleași pentru întreaga umanitate.

Întrebare: Deci fiecare își poate păstra propriile tradiții?

Răspuns: Tradițiile și toate lucrurile pământești nu contează. Toate acestea vor fi acoperite de aspirația către o singură calitate a iubirii și a reciprocității și toată lumea se va simți unită într-o singură familie.

Trebuie să facem acest lucru și, cu cât mai devreme cu atât mai bine. Recent, am văzut cum natura egoistă, pământească ne împinge din noi înșine! Va veni asupra noastră prin națiunile lumii, prin tot felul de dezastre naturale. Și va fi rău pentru noi dacă nu ascultăm ce spune Înțelepciunea Cabala.

Comentariu: Se dovedește că astăzi nu avem un singur Dumnezeu, adică o calitate a dăruirii și iubirii. Aceasta este cea mai mare valoare.

Răspunsul meu: Potențial, evreii au. Prin urmare, acest Dumnezeu nu poate fi înfățișat, nu este nimic de spus despre El: fără corp, incolor, fără contururi. El pare să se dizolve pentru că aceasta este o calitate pe care o persoană trebuie să o creeze în sine și, astfel, să adere la El. Nu există Dumnezeu în afara omului.

Comentariu: Dacă conexiunea este valoarea principală, atunci nu putem să ne unim în niciun fel deoarece fiecare direcție, fiecare curent spiritual, are propriile valori: cum să ne îmbrăcăm, cum să ne desfășurăm o acțiune etc.

Răspunsul meu: Atributele pur externe nu pot uni oamenii trebuie să se creeaze un model special al acestor calități.

Comentariu: Dar din nou, fiecare interpretează calitatea darurii și a iubirii în felul lui.

Răspunsul meu: Da, se dizolvă, dispare undeva. Dar noi trebuie să le luăm în calcul și să le folosim.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 12/08/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed