Deschide ochii și privește perfecțiunea !

Întrebare: Este spus că ”Domnul, Dumnezeul tău, te aduce în pământul… pentru a-ți da orașe mari și bune, pe care nu le-ai construit și case pline de lucruri bune pe care nu tu le-ai umplut…” și așa mai departe. De ce se subliniază aici că nu tu le-ai făcut ?

Răspuns: Nu facem nimic noi înșine dar, pentru a fi siguri că nu avem abilități pentru asta, trebuie să îi cerem Creatorului. El ne va da puterea care ne va ajuta să intrăm în sistemul complet altruist.

De aceea, este spus ”Ai grijă, să nu îl uiți pe Domnul, Cel care te-a scos din Egipt…” Creatorul ne conduce înainte în țara Israel, pentru reclamarea egoismului. Iar egoismul ne arată deodată că nu este deloc egoism, a părut așa relativ la calitățile noastre corupte. Iar acum vedem că aceasta este cel mai perfect sistem, lumea eternității, iar noi ne aflăm în el.

În alte cuvinte, ne corectăm propriile calități doar pentru a vedea perfecțiunea care deja există. Chiar și acum, suntem cu toți în lumea infinitului, în rai, în perfecțiune și eternitate ! Dar tot felul de calități urâte ne permit să vedem doar un mic fragment din universul care este plin de moarte și suferințe teribile. Dar, de fapt, suntem cu toți în Absolut !

Din emisiunea de pe Kab TV ”Secretele Cărții Eterne” din 04.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed