Descoperiți oportunități extraordinare de a primi plăcere

Întrebare: Acțiunile care sunt destinate să ne unească sunt dictate de faptul că ne bucurăm de ele. Acest tip de plăcere este mai mare decât cea pe care o primim din orice altă activitate. Înseamnă că suntem ca niște roboți, care au doar un plus sau un minus?

Raspuns: Nu contează. Prin niciun mijloc n-ar trebui să refuzăm plăcerile! Cabala interzice asta. O persoană care refuză în mod deliberat plăcerea este numită „Nazir”, adică cineva care se angajează în auto-limitare. Cineva care alege aceasta, merge împotriva planului naturii, deoarece scopul naturii este de a ne aduce la încântarea absolută.

Prin transcenderea cadrului egoismului nostru, prin dorința de a ne ridica deasupra lui, împotriva lui, deschidem oportunități extraordinare de a primi plăcere. Egoismul nostru limitează capacitatea de a primi plăcere. Cât de mult poți mânca sau bea? Cât de mult poți dansa? Totul are limitările sale.

Prin ridicarea deasupra câmpului egoist către cel extern, vom descoperi lumea Infinitului. Ce înseamnă lumea infinitului? E o dorință care nu este limitată de absolut nimic. Este exact ceea ce ar trebui să descoperim.

De ce este știința pe care o studiem numită Cabala? Ea ne învață cum să ajungem la maximă încântare veșnică, nelimitată și cum să obținem o senzație de existență veșnică în toate coordonatele și direcțiile. Deci, atunci când studiem și stăm cu grupul, prin nici un mijloc nu ar trebui să urmărim auto-restricția. Absolut deloc!

Unul ar trebui să se gândească numai la modul în care să se conecteze cu ceilalți. În același timp, dacă vrei să mănânci zece cine sau să te încânți în orice alt mod, te rog să faci acest lucru. Nimeni nu-ți interzice să se complaci în plăceri. Ceea ce contează cu adevărat este unde îți este capul. Acesta este cel mai important lucru.

Există asceți care se limitează precum femeile la dietă, uneori chiar mai rău decât atât. Deci, ce? Ei nu „se ucid” acționând astfel, ci mai degrabă simt mândrie și auto-importanta și mai mare: „Vedeți, cât de bun sunt!”

Din Convenția de la Harkov „Unindu-ne pentru a ne înalța”,16/08/12,Lecția preliminară

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: