Descoperirea lui Adam și eșecul științelor moderne

Întrebare: Cum au descoperit cabaliștii că totul vine de la Forța Superioară?

Răspuns: Primul om cu simțirea sporită a apărut cu 5778 ani în urmă; el a descoperit că totul vine de la Forța Superioară și a explicat asta. Numele lui a fost Adam.

El a descris ceea ce a descoperit în cartea „Îngerul secret” (Raziel HaMalah). A fost o cărticică mică de 70-80 de pagini dar, la acea vreme, a fost considerată o scriere respectabilă.

Ca toate lucrările cabaliste, această carte a fost inițial ascunsă de public și a fost revelată în urmă cu 3500 de ani. Practic, în ea au fost descrise toate forțele naturii, dar într-o formă foarte dificilă, fundamental criptată.

De atunci și până în prezent, întreaga metodologie a devenit revelată și fiecare om are oportunitatea să se cufunde în ea, să o studieze și să o învețe.

Întrebare: Oamenii de știință nu vorbesc încă despre asta?

Răspuns: Oamenii de știință sunt din ce în ce mai incapabili să înțeleagă lumea în care trăim. Chiar dacă lumea noastră se dezvăluie din ce în ce mai mult, nu este totuși tipul de revelare care poate fi înțeleasă cu instrumentele umane de studiu. În schimb, se cere un ordin mult mai înalt de înțelegere.

Apare o imagine paradoxală: descoperim numai bucăți mici, fragmente ale întregii Creații și construim întreaga noastră știință pe aceste fragmente. Dar, în ultimul timp, sunt revelate astfel de fenomene pe care nu le putem explica.

Einstein, Hugh Everett și alți oameni de știință au oferit ceva înțelegere dar, cu toate acestea, lumea devine din ce în ce mai de neînțeles.

La majoritatea întrebărilor care se ridică azi nu avem răspunsuri, fiindcă aceste întrebări cer o abordare diferită pe care noi încă nu o avem. Nu putem exista deasupra timpului și spațiului și a vitezei infinite și nu putem trăi într-un alt matrix în afară de cel în care existăm.

De aceea, știința, adică potențialul cunoașterii noastre, a ajuns la un sfârșit, însă nu și natura în sine – ea se revelează sub forma de nori negri, găuri negre, etc. Cine poate explica toate acestea deocamdată? Același lucru este valabil și pentru micro-lume.

Acest lucru vorbește despre faptul că uneltele noastre cognitive sunt foarte limitate. Știința ne-a dat ceea ce a putut, fiindcă toate acestea sunt produsul capabilităților noastre și nimic mai mult.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 8/04/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed