Descoperirea lui Avraam în tine însuți

740.02Întrebare: Cabalistul și filosoful Rambam din secolul al XII-lea a scris: „Când oamenii s-au adunat cu Avraam și au întrebat despre cuvintele sale, el le-a spus tuturor în funcție de înțelegerea lor, până când i-a readus pe calea cea bună. Deci, mii și zeci de mii s-au adunat la el – ei sunt oamenii casei lui Avraam ”.

De unde a știut Rambam, care a trăit la 2.000 de ani după aceste evenimente, că așa s-a întâmplat?

Răspuns: Când un cabalist se angajează în cercetare, el însuși trece prin toate aceste stări în sine. Faptul este că vedem lumea care există în noi. Nu este nimic în afara noastră.

Întrebare: Este posibil ca un cabalist să o vadă așa, dar omul obișnuit, vede o lume care se află în afara lui?

Răspuns: El vede presupusa lume înconjurătoare. I se pare doar că această lume există. Cabalistul înțelege că toate acestea există în proprietățile sale. Deci, dacă își schimbă proprietățile – și un cabalist le poate schimba – este ca și cum ai călători în timp.

De exemplu, atât Baal HaSulam, cât și alți cabaliști scriu despre ceea ce a spus Avraam. De unde știu că el vorbea la un moment dat în astfel de circumstanțe? Se îmbracă cumva în el.

Întrebare: Deci, l-a găsit Rambam pe Avraam în el?

Răspuns: Desigur! Toate aceste proprietăți! Se pare că joc aceste stări în mine, îl găsesc pe Avraam în mine, experimentez aceleași circumstanțe, conexiuni, relații ca și el și privesc lumea în același mod în care o face şi el.

Calitatea lui Avraam începe să adune proprietăți similare cu ea în mine. Cu proprietatea Nimrod, este un conflict. Toate acestea într-un singur om.

Așa începe rezistența în el, când descoperă în sine o împărțire în Nimrod și Avraam, proprietatea de a primi și proprietatea de a dărui.

Din emisiunea de pe KabTV„Stări spirituale” din 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: