Designer de copii

Comentariu: Genetică modernă permite acum oamenilor de știință să schimbe genele copiilor astfel încât aceștia să fie mai sănătoși, mai frumoși și mai deștepți atunci când se nasc și astfel să fie un plus pentru umanitate.

Tehnologia ne va permite de asemenea să controlăm genele care sunt transmise generației următoare. Este corect să programăm copiii viitorului?

Răspuns: Știința ne oferea multe opțiuni iar întrebarea este cum le vom folosi?

Comentariu: Părinții nu vor ca copiii lor să sufere.

Răspuns: În cazul în care ni se oferă această opțiune, sunt pentru a determina în avans dacă un copil va fi sănătos. Dacă am putea descoperi gena fericirii și a norocului, ar fi chiar foarte bine. Dar asta nu este în genele noastre. Fericirea este la un nivel mai înalt decât nivelul de cercetare biologică. Dacă avem șansa de a face oamenii mai sănătoși din punct de vedere fizic și mental, atunci desigur că ar trebui să folosim această tehnologie.

Oamenii ar putea sa se opună la acest lucru, mai ales cei religiosi care pretind ca totul provine de la Creator, dar dacă aşa stau lucrurile, care ar mai fi sensul de a ne lua diferite măsuri de prevenţie si de a merge chiar la doctor, etc.? Se spune ca unui medic ii este dată permisiunea de a vindeca oamenii, deoarece tratamentul include atât un diagnostic cat si alte elemente care afectează corpul uman, aceasta fiind hotărârea de a o face. Daca am putea determina in anumite faze ale sarcinii că fătul are anumite defecte care nu pot fi corectate, sarcina ar trebui întreruptă.

In primul rând exista perioada in care se formează embrionul iar noi ar trebui sa-i determinam atributele înainte de a fi format. In prima faza, sunt trei zile ale absorbţiei materialului seminal si apoi alte încă patruzeci de zile de formare a embrionului, perioada in care nu este considerat embrion. Daca am putea determina ce se va întâmpla cu el din aceasta perioada, atunci din puncte de vedere cabalistic, medical si religios nu este considerata o crima sau întrerupere a vieţii. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa folosim aceste tehnologii. Nu vreau sa spun ca ar trebui sa mergem împotriva naturii superioare in nici un fel! Dimpotrivă, consider ca după patruzeci de zile, când embrionul primeşte sufletul in baza ramurilor si rădăciilor din lumea noastră, este interzis sa se intervină in dezvoltarea sa. Dar se pot determina toate atributele lui înainte de aceasta.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed