Despre evreii americani, din nou…

Întrebare: Doresc să vă adresez o întrebare legată de postarea de pe blogul dv, “Națiunea israeliană în lumea modernă” din data de 6 decembrie 2012 la ora 12:23 pm. Care este rădăcina atitudinii dv negativiste față de evreii americani? După tot ceea ce au avut de îndurat evreii, puteți afirma faptul că nici măcar nu-i puteți numi evrei pe acești oameni? În ciuda faptului că aproape toți evreii care trăiesc în SUA au venit din Europa și bunicii lor au suferit în holocaust, dv spuneți că ei nu se pot numi evrei?

Pe de o parte, Cabala nu condamnă persoana pentru dorințele pe care le are, pe de alta, cumva, evreii americani sunt de condamnat pentru că nu trăiesc în Israel, sau pentru că nu sunt suficient de preocupați de statul Israel? Țineți cont că majoritatea evreilor americani nu au fost niciodată în Israel și nu știu nimic despre acesta, deoarece strămoșii lor au emigrat din Europa în SUA mai înainte ca statul Israel să fi fost înființat. Ești evreu doar dacă trăiești în Israel? De ce nu-i menționați niciodată pe evreii ruși, sau francezi, sau din altă parte, ci doar pe evreii americani?

Care considerați că ar fi datoria evreilor americani, din punct de vedere spiritual? Ce ar trebui să facă ei, pentru a nu mai fi tratați astfel de dv? Trebuie să se mute, cu toții, în Israel și atunci îi veți considera evrei? Va rog să ne împărtășiți opinia dv despre toate acestea. Este una dintre numeroasele ocazii în care ați arătat o asemenea atitudine față de evreii americani. În ochii mei, cel puțin, ca evreu american (atât cât contează opinia mea), aceste comentarii au fost dureroase, frustrante și făcute fără nici o explicație, de nici un fel. Va mulțumesc.

Răspuns: Cabala nu învinuiește, ea arată care este misiunea unei persoane în această lume. Și, ceea ce este important, misiunea evreilor este aceea de a corecta lumea; misiunea nu a fost anulată. Referitor la faptul că evreii nu o cunosc, aici intervine Cabala, care are sarcina de a-i învăța.

De fapt, expresia pe care o iubesc atât de mult avocații, “Faptul de a nu cunoaște legea nu scuză încălcarea ei,” este adevărată și în ceea ce privește legile naturii. Iar misiunea poporului evreu, în această lume, este o lege a naturii.

Rădăcina atitudinii față de evreii americani este aceea că, trăind în cea mai egoistă țară din lume, ei promovează în mod activ conservarea, osificarea egoismului de acest tip și aceasta exact în vremea noastră, în care suportul stăruitor al egoismului, ca bază a relațiilor interumane, conduce întreaga lume la pierzanie.

Din acest motiv, în ciuda faptului că majoritatea evreilor nu trăiesc în țara Israelului, datorită rolului-cheie jucat de SUA în cadrul sistemului de relații egoiste al lumii noastre, exact evreii americani sunt cei  învinuiți.

Așa după este cunoscut, în sistemul aflat într-o stare de dezvoltare de tranziție, așa cum este acum civilizația umană, amplitudinea acțiunilor este dramatic redusă și arată, cu claritate, locul în care trebuie aplicate forțele necesare aducerii sistemului la starea stabilă următoare, mai bună, cu pierderi minime. Acest lucru necesită un efort minim, care trebuie aplicat în direcția corectă.

Prin urmare, datoria spirituală a evreilor americani este aceea de a se familiariza cu metoda creșterii și educației integrale, de a înțelege semnificația ei, rapid și corect. Trebuie să rămâi în contact direct cu noi, pentru a-ți clarifica și verifica înțelesul, conținutul și scopul metodei și pentru a o implementa în viața ta și a societății în care trăiești.

Hai să recunoaștem. Evreii americani au devenit de curând oponenți activi ai statului Israel, pentru că-și doresc legitimarea și aprobarea anti-semiților. Ei au devenit mai activi în acest sens, chiar și decât ne-evrei. Ei vor să-și ascundă originea, în orice mod posibil.

Am crescut într-un mediu ostil și știu cum merge treaba. Îi înțeleg și atunci când se justifică, în fel și chip, că se opun Sionismului. Ceea ce au avut acum 20-30 de ani, s-a dus. Astăzi nu mai sunt descendenți ai supraviețuitorilor holocaustului; sunt doar niște oameni care vor să șteargă din istorie holocaustul. Dacă aș fi fost în locul lor, aș fi ajuns întocmai ca și ei.

Nu îi învinovățesc, nu îi chem să vină în Israel; aș vrea doar ca ei să-și cunoască scopul, misiunea și destinul, căruia nu-i pot scăpa. Conform legilor naturii, ei trebuie să se unească în calitatea dăruirii, a garanției reciproce și să dea un exemplu celorlalte națiuni americane și nu să se lase asimilați, cum și-au dorit cândva și evreii germani, ci, din contră, să se unească și să fie un exemplu, o lumină pentru națiuni, în scopul ieșirii din criză.

Oricine decide să se mute în Israel ar trebui să știe că, prin simpla mutare a corpului și a posesiunilor sale aici, va schimba foarte puțin. Dacă vii să trăiești în Israel, adu aici nevoia de schimbare a poporului acestui stat, de unire și de realizare a cuvintelor profeților. Cere de la oameni să-și schimbe bazele vieților lor și, pentru că israeliții țin cont de opinia “Americii” învață-i acest lucru.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: