Despre înalta valoarea a Lo Lishma

284.02Starea Lo Lișma nu este un egoism pământesc obișnuit. A fi în Lo Lișma înseamnă să încerci să fii în Lișma, să realizezi acțiuni de dăruire și să descoperi că deocamdată le faci pentru tine.

Momentul în care depun eforturi pentru a mă ridica deasupra egoismului meu și a obține dăruirea,, dar nu sunt capabil de asta încă, se numește perioada Lo Lișma.

Întrebare: Probabil că nu este suficient să-ți transformi natura de la Lo Lișma la Lișma o singură dată?

Răspuns: Desigur, acest lucru nu se întâmplă deodată. Există 125 de niveluri, fiecare dintre ele împărțite în mai multe stări. Baal HaSulam a spus că nu înțelegem cât de înaltă este starea Lo Lișma. Este chiar mai mare decât ideea noastră despre starea Lișma.

La urma urmei, adevărata Lo Lișma înseamnă că încerc cu toată puterea să fac un act de dăruire și, în cele din urmă, mi se dezvăluie că am acționat tot de dragul dorinței mele de a primi, în beneficiul meu egoist.

Întrebare: Există o astfel de structură sau mediu în care s-ar putea intra pentru a face o astfel de întoarcere în mod obligatoriu?

Răspuns: Da, acesta este rolul grupului.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/23/14, Shamati #8 „Care este diferența dintre o latură a Kedușa și o umbră a Sitra Ahra”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: