Detector pentru revelarea Creatorul

Lumina superioara este absolut imobila. Ne aflam intr-un ocean de Lumina, ca intr-un camp electric, magnetic sau orice alt fel de camp. Nu are nicio importanta ce fel de Lumina avem aici. Ea exista, nu am nevoie sa creez aceasta a doua forta, am nevoie doar sa mi se reveleze.

Insemna ca de fiecare data avem nevoie sa atingem o conexiune intre noi pentru a forma un detector, un instrument pentru a descoperi campul in care existam. Acest detector este o dorinta, o nevoie, care este sensibila la campul pe care am de gand sa-l dezvalui: calitatea daruirii.

Cu alte cuvinte, trebuie sa simt o nevoie, o dorinta, pentru a dezvalui calitatea daruirii. Aceasta este singurul lucru care ne lipseste, nimic altceva. Pe cat de repede dezvaluim noi impreuna nevoia pentru calitatea de daruire, pe atat de repede ea ni se reveleaza. Asta e, noi trebuie sa ne calibram pe noi insine in raport cu calitatea daruirii, sa facem in asa fel incat sa o dezvaluim fara sa ne aflam in interiorul ei, doar prin intermediul unei idei si a ceea ce reprezinta ea. Asta este exact ceea ce noi cerem: sa stim ce este calitatea daruirii, sa fim capabili de a ne conecta unii cu altii in mod corect pentru ca nevoia, dorinta sa apara in conexiunea dintre noi. Si asta este tot! Asta este Kli-ul, vasul pentru a o dezvalui.

Noi ii facem pe plac Creatorul cu aceasta atitudine referitoare la calitatea de a daruirii, acest camp, Creatorul. Asta nu e chiar atat de dificil si nici chiar atat de indepartat. Toate eforturile trebuie sa fie in gandul: care este detectorul calitatii de daruire? Si nu exista nimic altceva.

Baal HaSulam a scris in cartea „ Casa  portilor  intentiilor”: Exista un Creator si o creatie, si continua sa explice ca intreaga problema a creatiei este sa-l dezvaluie pe Creatorul in care exista. Nu exista nimic altceva.

Din acest motiv cand omul se concentreaza pe intrebarea:„ Cum sa construiesc eu vasul pentru dezvaluirea Creatorului, calitatea de a darui, asa incat el sa se dezvaluie in mine? „ – el intelege ca aceasta calitate nu poate fi dezvaluita in el pentru ca nu are un vas pentru asa ceva, ii lipseste sesibilitatea pentru aceasta calitate.

Sensibilitatea la calitatea de a darui poate apare doar din dezvaluirea dorintei noastre pentru ea in conexiunea dintre noi. Vasul meu castiga sensibilitate in masura in care se manifesta respingerea noastra simultana unul fata de altul si dorinta de a dezvalui calitatea de a darui intre noi. Astfel, eu cresc masura sensibilitatii lui. Asta e.

Intrebare: De ce am nevoie sa vreau sa dezvalui nevoia pentru calitatea de  a darui in loc de a dezvalui chiar calitatea?

Raspuns: Nu obtin nimic prin dezvaluirea mea a calitatii reale de a darui: Ea exista. Exista in fata mea un dat care contine tot. Tot ce exista in lume este in fata voastra. Dar voi nu aveti pofta pentru asta si nu puteti gusta. De exemplu: daca sunt bolnav si nu am mancat  timp de 2 zile, la ce ma gandesc? Sa dezvalui gusturile? Nu, ma gandesc la ceea ce am nevoie, la dorinta mea, pentru ca de fapt asta este lipsa mea. Tot restul e gata.

Lumina superioara este absolut imobila. Noi suntem in interiorul ei. Mariti-va sensibilitatea prin opozitie cu ea, pornind de la negativ, macar aduceti-o la zero si mentineti cresterea ei putin cate putin pana o dezvaluiti.

 Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala din 22.02.12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed