Devenind unul

Întrebare: Care este starea în care oamenii se simt ca un întreg?

Răspuns: Este un sentiment care nu poate fi comparat cu nimic. Nu există astfel de senzaţii în lumea noastră. Îndepărtându-mă de egoism şi lipindu-mi partea altruistă care se naşte în mine de ceilalţi prieteni, care de asemenea îşi înserează părţile lor altruiste în sistemul general, creăm o colecţie de astfel de particule.

Să presupunem că eu înserez Lumina în sistemul general şi împreună cu mine o fac şi prietenii. În cele din urmă ne conectăm prin dorinţele noastre de a ne ridica deasupra propriei persoane şi ne contopim într-o forţă altruistă. Această contopire reciprocă a forţelor altruiste se numeşte „suflet.”

Sufletul este unul pentru toţi, iar fiecare care se alătură centrului grupului de zece începe să simtă sistemul general numit suflet.

Întrebare: Energia, forţa care conectează oamenii, este reparată?

Răspuns: Sistemul însuşi este reparat, dar atitudinea noastră către el nu, pentru că suntem într-o continuă mişcare în încercarea noastră de a-l dobândi. În alte cuvinte, sistemul este reparat, dar noi ne mişcăm constant în raport cu el pentru a-l dobândi din ce în ce mai mult.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 30.10.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: