Deveniți similar cu autorul cabalist

528.02Întrebare: Același text sau aceeaşi carte poate fi percepută și simțită diferit la fiecare lectură? Dacă da, de ce?

Răspuns: Depinde doar de om. La urma urmei, doi oameni care citesc aceeași carte se află în stări complet diferite.

Cartea a fost scrisă de un cabalist care a simțit lumea spirituală și a descris impresiile stării superioare sub forma unor cuvinte, propoziții și simboluri. Prin urmare, în timp ce citim această carte, ar trebui să devenim cât mai asemănători cu acel cabalist pentru a intra măcar parțial în starea lui.

În același timp, facem tot ce depinde de noi, facem ceea ce este scris de profesorul nostru ca sfat pentru studenții Cabalei: Ne întâlnim, citim surse cabaliste și apoi discutăm aceste subiecte.

Întreaga noastră viață este concentrată în jurul surselor cabaliste și ne străduim să devenim cât mai apropiați în relațiile noastre, cu Kelim spirituale (vasele spirituale) în deplină conexiune între ele, astfel încât noi, zece oameni care urmează să studiem această sursă împreună, încercăm să ajungem la rădăcina spirituală, adică la înălțimea celui care a scris-o.

Trebuie să ne conectăm unii cu alții și să devenim ca o stare spirituală în așteptarea impactului luminii asupra noastră, pe care autorul a dezvăluit-o și a descris-o în lucrarea sa.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 19.05.2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed