Deveniți un membru util al societății

600.02Comentariu: Principiul dreptului penal prevede inevitabilitatea pedepsei. O persoană ar trebui să știe că, dacă comite o infracțiune, va fi prins și condamnat. Și se presupune că această teamă îl salvează de la o conduită greșită.

Răspunsul meu: Din păcate, tragem întotdeauna concluzii greșite. Frica nu ajută și se comit crime. Dacă aceiași criminali ar lucra opt ore în fiecare zi și după aceea ar petrece încă șase ore pe zi angajați în metode spirituale, atunci am vedea cum ar ajuta.

Nu numai că i-ar ajuta, ci i-ar face cei mai utili membri ai societății. Trecând prin impulsurile lor egoiste, ei ar începe să înțeleagă ce îi controlează. Ei s-ar corecta, s-ar schimba și ar începe să simtă de ce li s-a întâmplat acest lucru. O persoană în această stare are mai multe șanse să se îmbunătățească, indiferent cât de teribil ar fi un criminal.

De îndată ce astfel de oameni cu mare egoism – duri, îndreptați către egoism – încep să întâlnească o metodologie cu revelarea adevăratei stări superioare, ei devin cei mai predispuși la corectare. Pur și simplu îi tratăm greșit.

Întrebare: Să presupunem că o persoană care a comis o infracțiune lucrează și studiază metodologia cabalistă, deci este în curs de a fi corectată, dar nu este corectată încă. În acest moment, ar trebui să fie izolat sau nu?

Răspuns: Nu. Nu poți izola o persoană de societate. Este creat de elementul social. Este necesar să ne stabilim în cadrul potrivit, în mediul potrivit, să-l determinăm să lucreze și să studieze, astfel încât să fie ocupat acolo 15 până la 16 ore pe zi și să lase restul timpului pentru somn și puțin pentru familie. Dar în niciun caz nu o distorsionați.

Oamenii care au fost eliberați din închisoare suferă în toate sistemele lor interne – biologic, fiziologic, psihologic – și sunt teribil de traumatizați. Omul nu este făcut pentru asta. Vedem că asta nu duce la nimic bun.

Din KabTV “Prim plan. Prezumpţia de nevinovăţie” 3/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed