Dezastrele naturale — forța dezvoltării

738Întrebare: Există o rădăcină spirituală a dezastrelor naturale?

Răspuns: Desigur că există. Dar adevărul este că noi înșine le invităm. Persoana, umanitatea și dezvoltarea lor sunt cele care forțează întreaga natură să se schimbe.

Comentariu: Este ciudat pentru că aceste dezastre au existat chiar înainte de apariția omului.

Răspunsul meu: Nu contează că omul nu a existat în natură. Era în diferite stări. După cum scrie Baal HaSulam, totul se dezvoltă numai pentru persoană și există doar pentru ea. Noi suntem cauza și scopul.

Întrebare Care este scopul dezastrelor?

Răspuns: De a ne aduce un echilibru complet, absolut între noi. Dezastrele naturale nu sunt o pedeapsă, ci o forță de dezvoltare.

Comentariu: Dar în fiecare an milioane de oameni rămân fără case, zeci de mii dintre ei mor.

Răspunsul meu:  Natura nu ține cont de aceste lucruri, deoarece ele se întâmplă la nivelul existenței animale a materiei proteice, nu la nivel spiritual.

Natura minerală, vegetală, animală și umană în diferitele dezastre provocate se afectează reciproc, de jos în sus și de sus în jos. Astfel, întreaga imagine a lumii merge înainte.

Dezvoltarea dezastrelor poate fi prevenită doar prin echilibrarea relațiilor dintre oameni, pentru că ne aflăm la cel mai înalt nivel al naturii. Dacă încetăm să scoatem nivelurile animal, vegetal și mineral ale naturii din starea în care se află sub noi și dictăm echilibrul prin propriul nostru echilibru, atunci ele vor ajunge în mod natural la el.

Din KabTV “Stări Spirituale” 11/24/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed