Dezumflarea bulei de egoism fără să o facem să pocnească

Întrebare: Va putea fiecare om să-şi păstreze ocupaţia şi doar să o redirecţioneze spre binele comun? Sau va trebui redus câmpul lui de activitate.

Răspuns: Desigur, reducerea este inevitabilă. Totuşi criza continuă şi din ce în ce mai mulţi oameni vor rămâne fără locuri de muncă. Trebuie implicaţi în sistemul de recalificare, care îi va învăţa legile lumii noi şi principiile unităţii pe care Natura ni le pretinde.

Rolul nostru este să atragem Lumina Reformatoare prin diseminare şi educaţie. Apoi, dacă totul este condus optim, locurile de muncă în lume vor „pierde din valoare” uşor, ca o pernă de aer, în aşa fel ca ale căror ocupaţii nu vor mai fi necesare pentru aprovizionarea de bază vor tranzita uşor către studiu. Studiul va deveni serviciul lor principal.

Modul tehnic în care se va face asta nu e important acum. Lumina ne va da gândirea şi simţirea. Ea va executa totul şi va face ea însăşi diviziunea. Noi trebuie doar să o atragem, să cauzăm schimbările în lume, în noi şi pe de altă parte să urmăm presiunea externă a naturii.

Aceasta, treptat, va începe să producă mai puţine locruri folositoare pentru a contamina mai puţin mediul, pentru a impune mai puţine servicii nenecesare şi să ne facă să părăsim vechiul cadru al ocupaţiilor. Producţie, comerţ, energie, totul va „coborî” la nivelul de bază pentru condiţii normale de trai ale speciei umane.

Cu ajutorul noului sistem educaţional, toţi acei care au fost puşi pe liber din ocupaţiile lor vor fi disponibili pentru unificarea în care vom începe să descoperim următorul nostru nivel spiritual, nivelul uman. Până la urmă, în sens spiritual, cu toţii suntem încă la nivelul ”animal” de dezvoltare.

Din partea a cincea a Lecţiei zilnice de Cabala 10/23/2011 „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed