Dezvăluirea și primirea abundenței care coboară de sus

548.01Hei de jos în HaVaYaH este Malchut, adică faza a patra, manifestarea completă a actului în vasul de recepție care s-a intensificat pentru a extinde mai multă abundență decât măsura sa de expansiune din Bina. (Baal HaSulam, „Studiul Celor Zece Sefirot (TES)”. Vol. 1. Partea 1. Observarea interioară)

Întrebare: Care este semnificația faptului că Malchut s-a intensificat pentru a extinde mai multă abundență și o măsură mai mare a expansiunii sale din Bina?

Răspuns: Malchut este o dorință mai mare decât Bina, așa după cum este scris, „vaca vrea să alăpteze mai mult decât vrea vițelul să sugă”. Acest lucru se întâmplă atunci când dorința celui de sus de a dărui este dezvăluită mai mult decât dorește cel de jos să primească și din aceasta Malchut crește în dorința de a primi pentru a rămâne în contact cu Keter.

Comentariu: Dar sunt complet diferite.

Răspunsul meu: Nu contează. Unul dăruiește și celălalt primește, dar unul îl slujește pe celălalt. Dacă Malchut nu vrea să primească, cine va primi de la Keter? Dacă nu există dorința de a dărui în Keter, atunci de unde va primi Malchut? Nu contează că sunt opuse. Opușii pur și simplu se completează unul pe altul.

Întrebare: Încă nu este clar de ce Malchut și Bina sunt desemnați prin aceeași literă.

Răspuns: Primul Hey este Bina, iar Hey inferior este Malchut. Dorința de a primi, operează de fapt în ambele, dar într-un stil diferit. În Bina, primește să dezvăluie toată abundența de sus, iar în Malchut, pentru a primi toată această abundență.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 14/11/23, Scrierile lui Baal HaSulamStudiul Celor Zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: