Dezvoltarea egoismului și metoda conexiunii, Partea 9

Poporul Israel înainte de Construirea Templului

Întrebare: După ce a ieșit din Egipt și a primit Tora la Muntele Sinai, poporul Israel cu noua lor unitate a cucerit țara Canaanului și a transformat-o în Țara lui Israel. „Eretz Israel” înseamnă dorința de a fi ca Creatorul.

În tot acest timp, dezvoltarea și implementarea metodei lui Moise au continuat. Mă întreb ce au făcut oamenii înainte de construirea Templului? La urma urmei, atunci nu a existat nici un studiu despre Tora și porunci. A fost introdus mult mai târziu.

Răspuns:  Nu a existat niciun studiu pentru că oamenii au făcut-o în practică. Sensul vieții lor a fost să fie constant în a crește comunicarea între ei și a dezvălui Creatorul în unitatea lor.

Ei au simțit această metodă, au aplicat-o și au implementat-o foarte clar între ei, mai mult sau mai puțin. Deși, în principiu, acesta a fost motivul războiului.

Comentariu: Celebrul istoric Josephus Flavius scrie: „Este imposibil de descris diferențele dintre obiceiurile și legile multor forme de guvernare pe care omenirea le-a dezvoltat. Majoritatea ar putea fi subsumate în următoarele trei tipuri: monarhie, oligarhie și democrație. Iar legiuitorul nostru (Moise), abandonând toate cele de mai sus, a creat așa-numita teocrație. ”

Teocrația este atunci când un lider spiritual și guvernamental este reprezentat într-o singură persoană.

Răspunsul meu: Spiritualitatea stăpânește asupra oamenilor.

Comentariu:  Statul format de evrei a existat aproximativ 200 de ani fără o armată regulată și fără un aparat administrativ centralizat. Mentorii spirituali din tribul Levi au fost lipsiți de repartizarea pământului și au trăit în 48 de orașe care aparțineau altor triburi. Ei doar au învățat oamenii.

Toți oamenii erau alfabetizați fără excepție. Mai mult, copiii erau învățați să citească și să scrie la vârsta de trei ani.

De altfel, evreii sunt oamenii care nu au nevoie de rege. Primul rege Saul a venit după moartea lui Moise când a început un război cu vecinii. Înainte de asta, oamenii s-au descurcat fără rege.

Răspunsul meu: Comunicarea spirituală era suficientă pentru a exista.

În plus, aceștia au sprijinit Cohenii și Leviții, adică pe toți cei care îi învățau și îi susțineau spiritual. La urma urmei, prima autoritate s-a bazat pe o guvernare superioară.

Comentariu: Un alt fapt interesant este faptul că un rege evreu ar putea fi supus pedepsei corporale pentru diverse infracțiuni. Dacă, de exemplu, își permitea să ia mai mulți cai sau bani, el ar fi putut fi pedepsit.

Răspunsul meu:  Da. Guvernarea spirituală superioară era deasupra regelui.

Comentariu:  De asemenea, exista o atitudine specială față de cei slabi, fragili, femei și sclavi. Se credea că dacă ai o pernă, ar trebui să o dai unui sclav.

Răspunsul meu:  Adică relațiile dintre oameni cereau să urmărească o mai bună înțelegere, interacțiune, interconectare și o mai mare interdependență pozitivă

Din KabTV „Sistemul de analiză a dezvoltării poporului Israel”, 7/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed