Dezvoltarea este imposibila fara greseli

Intrebare: Este dificil sa ne rupem de starea curenta si sa ne lasam in mana mediului pentru a ne ridica la urmatorul grad. Exista alta cale prin care putem face asta?

Raspuns: Aceasta este singura cale de ascensiune a scarii spirituale! Va pare ca lumea spirituala este ceva opus naturii. Si totusi nu este cazul. Suntem parte a naturii, si urmand sfatul Cabalistilor, actionam in concordanta cu legile care exista in ea.

Dintr-un grad mai inalt, care emana Lumina si determina intunericul, cele doua opuse, Lumina si dorinta, devin revelate. Ele vin si se dezvolta de acolo, conform naturii lor: Una da, in timp ce a doua primeste. In acest fel, aceste doua atribute – daruire si primire se raspandesc de Sus in jos, se impletesc, pana cand ajung la noi. La randul nostru, le studiem cum sunt dispuse in noi aceste doua naturi (dubla spirala a AND-ului spiritual) si cum ne putem ridica prin aceste grade naturale.

Deci, nu cauta alte cai. Cabalistii descriu fapte incontestabile care exista in natura. Chiar daca ne plac sau nu, vom fi fortati sa le acceptam. La urma urmelor, o persoana care nu urmeaza legile naturii va fi pedepsit prin suferinta.

Un animal, spre deosebire de fiinta umana, nu face niciodata greseli, de vreme ce este o parte a naturii si nu poate actiona impotriva ei; in timp ce, o fiinta umana este singura creatura care are egoism. Egoismul ne ridica inca deasupra naturii. Partile mineral, vegetal, si animal sunt unite cu natura. Ele nu pot gandi, dori, sau actiona altfel. Deasupra lor este un nivel suplimentar numit uman. Acest nivel este opus naturii Superioare, adica, Creatorului.

Si, egoismul este sursa tuturor greselilor si a faradelegilor. El este creat tocmai cu scopul de a ne arata ca suntem opusi Creatorului. Intreaga noastra problema este: Ce facem cu gradul uman din noi? Intregul potential al dezvoltarii noastre deasupra nivelului natural este insuflat in acesta.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala, 2.08.10, Articolul, Chestiunea adevarului si credintei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed