Dezvoltarea hasidismului

Întrebare: La începutul anilor 30 ai secolului al XVIII-lea, a apărut o nouă mișcare – hasidismul. Ce-a fost asta?

Răspuns: În secolul al XVI-lea, de la apariția în Safed a școlii marelui cabalist din Evul Mediu, Ari, ascensiunea spirituală a evreilor a început în Țara Israelului, precum și în toate țările din diaspora, întrucât legăturile dintre evrei erau destul de strânse.

Nimeni nu s-a îndoit că Ari era o persoană specială. El a chemat oamenii la unificare, ascensiune spirituală, dezvoltarea Cabalei, revelația Creatorului și împlinirea de către evrei a destinului lor spiritual. Drept urmare, au apărut grupuri de evrei în multe țări ale lumii care i-au urmat ideea.

Aceasta a condus la apariția hasidismului. Adeptul direct al Ari a fost Baal Shem Tov, care a trăit în Europa de Est în secolul al XVIII-lea. El a predicat învățăturile Ari într-un mod practic: cum evreii în legătură între ei pot dezvălui Creatorul.

Această idee a fost primită cu căldură de evreii care locuiau în partea de sud a Europei de Est în țări aparținând Lituaniei, Poloniei, Rusiei și actualului teritoriu al Belarusului. Evreii care locuiau în ținuturile nordice, inclusiv Germania și țările actualelor state baltice, aparțineau opozanților lui Baal Shem Tov. Ei nu au fost de acord că este necesar să se ridice partea spirituală a oamenilor.

Opoziția lor a ajuns la punctul în care au raportat chiar reciproc autorităților țariste. Așa au apărut mari probleme care încă mai există în rândul maselor credincioase.

În plus, trebuie să înțelegeți că relocarea evreilor în Europa, Asia, Rusia și în lume, în general, a avut loc sub influența forțelor superioare, precum întreaga mișcare a omului în această lume. Prin urmare, cei ale căror suflete erau mai predispuse la dezvoltarea spirituală s-au stabilit în Polonia, sudul Belarusului, Ucraina și sudul Rusiei. Oponenții dezvoltării spirituale, care și-au propus ca împlinire seacă ​​legile Torei, s-au stabilit în statele baltice și în nordul Rusiei.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” de la KabTV, 09.12.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: