Dezvoltarea invidiei constructive

559Întrebare: Cum dezvoltăm invidia constructivă a prietenilor noștri?

Răspuns: Acest lucru este foarte dificil chiar și în viața obișnuită, darămite într-un grup cabalistic. Invidia trebuie să motiveze o persoană, să o entuziasmeze, să o ademenească să efectueze unele acțiuni.

Întrebare: Uneori se întâmplă în mod natural. Cum putem face acest lucru în mod conștient?

Răspuns: În afară de mediul potrivit, grupul, împrejurimile potrivite, nu văd nici un alt mijloc de a stârni invidia unei persoane, fie ea bună sau rea. Depinde de compania în care vă aflați.

Întrebare: Ce ar trebui să facă parte din acest mediu? Ce mecanisme funcționează acolo?

Răspuns: Privind modul în care alții se străduiesc să avanseze, modul în care se bucură de asta, modul în care îmi arată exemple bune, pozitive față de scop, invidia bună este trezită în mine, apare forța avansării și eu merg înainte.

Comentariu: Ce se întâmplă dacă nu îl văd?

Răspuns: Totul depinde de modul în care ți-l arată.

Întrebare: Deci, este posibil să trebuiască să creăm artificial astfel de relații pentru a demonstra importanța obiectivului. Și chiar dacă nu este de fapt acolo, voi fi în continuare automat gelos pentru că nu știu dacă acționează sau nu?

Răspuns: Există o parabolă străveche a unui om bogat care angajează oameni care să acționeze în jurul fiului său în așa fel încât să trezească în el dorința de cunoaștere, o profesie, pentru avansare. Este posibil.

La urma urmei, pentru a fi un bun muzician sau oricine altcineva, am nevoie de exemplu. Dacă astfel de exemple există înaintea mea, atunci totul va fi răsplătit mai târziu. Merită să investești .

Întrebare: Dacă nu mă simt invidios pe ceilalți oameni, ce înseamnă asta?

Răspuns: Nu vei putea avansa. Dacă te-ai născut într-un sat și ai dorinţa de a îngriji vaci, atunci vei rămâne la acest nivel. Cu siguranță ai nevoie de ceva care să te emoționeze!

Întrebare: Adică, grupul trebuie să-mi arate în mod constant un beneficiu al dezvăluirii Creatorului?

Răspuns: Da. Dar există indivizi care au în mod natural această înclinație și se străduiesc să o atingă.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 03.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: