Dezvoltarea spirituală a grupului lui Avraam

747.01Cele patru etape de tranziție de la un nivel la altul sunt obligatorii în funcție de condiția celor zece Sefirot  sau de numele din patru litere al Creatorului Yod-Hey-Vav-Hey. Creatorul este întreaga natură, cele patru niveluri de dezvoltare ale ei și trecerea de la starea anterioară la următoarea. Și așa este între toți pașii și în cadrul fiecărui pas.

Dacă există o tranziție, aceasta trebuie neapărat să treacă prin aceste patru faze, chiar și în cele mai mici stadii de dezvoltare.

Prin urmare, există patru stări de dezvoltare, mergând înainte. Prima este o ieșire parțială din starea animală absolută la nivelul uman. Omul este o mișcare către solidaritate, conexiune, către calitatea dăruirii și a iubirii, dar încă în starea sa inițială.

Așa a fost sub Avraam când a condus 5.000 de oameni afară din Babilon și a organizat prima sa societate cabalistă. Adică aceasta era o societate spirituală în care oamenii se tratau unii pe alții ca fiind egali, deși toți erau diferiți, și toţi țineau doar unul de celălalt și de societate şi nu de ei înșiși. În principiu, acesta era idealul lor.

Pe această bază Avraam i-a condus afară din Babilon pe cei care erau gata să avanseze spre acest ideal.

KabTV “Am primit un apel. Istoria poporului evreu” 04.05.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: