Dezvoltarea sufletului

712.03Întrebare: De ce anume prin intermediul corpului are loc dezvoltarea sufletului la nivel uman?

Răspuns: Dezvoltarea sufletului nu se face prin intermediul corpului. Existăm în corp pentru a ne dezvolta sufletul și pentru a fi independenți de dezvoltarea acestuia. Pentru ca eu, în timp ce sunt constant la nivelul animal și plecând de la acesta, să pot dezvolta sufletul.

Nu este vorba de a locui permanent în suflet, ci de a fi capabil să îl schimbi, să faci circuite, să te ridici în mod constant, să fii independent de starea ta spirituală, să cobori din nou în corp și să te ridici iarăși la noul grad al sufletului; să cobori din nou și să te ridici din nou, și așa mai departe.

Sufletul este organul din mine pe care îl corectez și îl umplu. În timp ce lucrez la sufletul meu, eu exist separat, la fel cum, de exemplu, aș crea un mecanism și aș lucra la el. Fac abstracție de suflet și îl privesc în mod obiectiv. De aceea este nevoie de o astfel de stare precum existența noastră fizică.

La urma urmei, dacă te privești din exterior, devii mai obiectiv. Cineva poate urca nivelurile sufletului său pentru că are, de asemenea, un corp în care există.

Din „Close-Up” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed