Dialog cu natura

738Întrebare: Anul trecut au fost atât de multe tipuri de dezastre naturale. Anul a început cu un val de frig aspru în Spania. Nu se așteptau la așa ceva și nu erau pregătiți pentru asta. Au fost cutremure; au fost inundații în Indonezia. Un ghețar s-a prăbușit în Himalaya indiană și a îngropat 170 de persoane. A fost o furtună de nisip în Beijing și inundații în Australia. În Europa de Vest, ploile torențiale au distrus mașini și au inundat orașe. Incendiile au făcut ravagii în California, Turcia și Grecia. Un cutremur în Haiti a provocat moartea a 2.200 de persoane. Pe insula Palma din Insulele Canare, un vulcan a erupt timp de trei luni. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de 500 de ani. Zeci de tornade au măturat Statele Unite. Un taifun a lovit Filipine și a lăsat ravagii în urma sa.

Aceasta este o scurtă listă a ceea ce s-a întâmplat. Ne poți traduce în limbajul uman ceea ce ne spune natura?

Răspuns: Natura ne spune: „Vă servește de minune!” Într-adevăr, modul în care tratați natura—perturbându-i echilibrul în tot ceea ce este posibil, la toate nivelurile, în toate cazurile și posibilitățile—este modul în care reacționează natura.

Imaginați-vă că aveți un corp bolnav, întregul Pământ, întregul glob. Și ce veți face?

Întrebare: Deci, ce facem?

Răspuns: Nu interveniți, nu-i tulburați liniștea relativă. Este în homeostază—foarte bine, lăsați-o să rămână așa, nu o atingeți!

Întrebare: Dar, într-un fel sau altul, nu trebuie să producem ceva, să extragem minerale?

Răspuns: Depinde în ce doze. Este așa cum spune doctorul: „Cu moderație”. E la fel și aici: sapi în pământ, începi să scotocești în el, să scoți chestii, să sapi, să tragi afară lucruri, să-l secătuiești. Trebuie să înțelegeți că totul trebuie să fie reaprovizionat la un moment dat.

Noi îmbătrânim încet-încet și murim. Același lucru se întâmplă probabil și cu Pământul.

Întrebare: Cum intrăm în acest dialog? Cum ne comportăm cu natura astfel încât să avem homeostazie cu aceasta?

Răspuns: Trebuie să înțelegem că acesta este un organism viu, un organism viu real. Și dacă avem un impact asupra lui, trebuie să facem totul cu mare atenție și precauție.

Și este necesar să compensăm și să înțelegem că, dacă este vorba de un singur organism, nu contează unde operezi. Dacă faci ceva undeva în Australia, va avea rezonanță în Canada sau undeva în America de Sud. Suntem cu adevărat responsabili aici pentru tot și pentru toată lumea.

Nu avem decât acest pământ! Nu putem zbura nicăieri și nu putem face nimic. Iar astăzi facem ce vrem noi aici! Și nu există nici o reacție, nici un calcul, nici un gând pentru ziua de mâine!

Comentariu: Gândul nostru actual este să câștigăm din asta—să câștigăm mai mulți și mai mulți bani.

Răspunsul meu: Dar atunci pierdem de 20 de ori mai mult. Trebuie să compensăm pentru toate acestea.

Comentariu: Persoana are un gând: „După mine, potopul.”

Răspunsul meu: Întreaga problemă este în egoismul nostru. Asta e clar.

Întrebare: Dacă este posibil, mai poți oferi o rețetă? Care este munca unei persoane cu acest organism numit Pământ?

Răspuns: Pământul este un organism foarte înțelept. Legile sale, care ne sunt încă necunoscute, ascund straturi uriașe de înțelepciune care reprezintă viitorul nostru. Și de aceea trebuie să-l tratăm cu mare atenție și respect.

Întrebare: Vrei să spui că dacă acest gând intră într-o persoană și trăiește în ea, atunci va avea o atitudine complet diferită și totul în general?

Răspuns: Da, ceea ce înseamnă că, dacă sapi cu o lopată, trebuie să explici de ce, pentru ce și cum vei compensa acest lucru. E ca și cum ai împrumuta de la Pământ materia, energia și puterea sa pe care va trebui să o investească în ceea ce tu, de exemplu, plantezi în acesta.

Întrebare: Deci, chiar și pentru o intervenție atât de mică, trebuie să fac un calcul uriaș înainte de a o face?

Răspuns: Da. Este o atitudine, dar ne va salva. Altfel, Pământul, așa cum se spune,”vă va scuipa afară”.

Comentariu: Da, ne va scuipa afară. Se pare că indiciile au devenit deja foarte clare și ne bat la ușă.

Răspunsul meu: Da. Este un început.

Comentariu: Să sperăm că vom înțelege.

Răspunsul meu: Nu, nu va fi nici o speranță aici. Până când o persoană nu-și va corecta egoismul, va dăuna inevitabil naturii și planetei pe care trăiește. Și va fi rău.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 30.12.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: