Diferența dintre depresie și cădere spirituală

Întrebare: De ce, studiind Cabala, caderile relationate cu egoismul nu sunt depresii obișnuite?

Răspuns: Vi se pare că e depresie. Vă confruntați cu un sentiment necunoscut, adică nu te interesează, nu te atrage, dar de fapt nu este depresia obișnuită a lipsei gustului pentru lume, ci o scufundare reala în întuneric.

Este un întuneric de nepătruns, sentimentul lipsei de dorință pentru orice. Cu alte cuvinte egoismul a sporit.

Viața omului în Cabala începe de la starea de „zero”, cu egoismul normal animal față de această lume, cu dorințe pentru hrană, sex, divertisment, bani, control și cunoștințe. Aceasta este poziția sa inițială (DR).

Apoi, el ajunge la înțelepciunea Cabalei și experimenteaza o oarecare ascensiune, el este inclus în grup, gata pentru orice, viata este minunata si totul este bine. El s-a găsit pe el însuși. Până atunci El a fost oarecum trist, ceva lipsea, sensul vieții, etc. Și aici este prima ascensiune, „L-am gasit!”

Apoi, el cade într-o stare opusa, care il atrage ca într-o gaură neagră. Este un vid care il trage cu toată puterea in interior, el poate întoarce cu greu capul, nu are pentru ce trăi. E ca și cum a fost lovit în cap cu un sac de nisip și  simte nisip în capul sau și in inima sa. El începe să experimenteze suisuri și coborâșuri.

Este important de înțeles ca atingerea lumii superioare este construita pe absenta dorinței egoiste din ea. De aceea, înțelepciunea Cabalei este numita, „înțelepciunea modului în care receptionezi”.

Și fără egoism, cum pot primi ceva? Cum fără dorință, fără o dorință arzătoare de a fi un adevărat și sănătos egoist pot înțelege și capta lumea superioară?

O persoană normală vrea să mănânce, să se plimbe, să se scufunde în telefonul său mobil sau sa vorbeasca cu cineva. Dar nu este posibil a cuceri lumea spirituală în acest fel. Pentru aceasta, e nevoie de o armă diferită, o dorință uriașă. Când ard, sunt gata pentru orice, vreau să obtin lumea superioară.

Și așa egoismul e adaugat, la starea numărul 2 a egoismului. Și datorită lui, m-am ridicat la starea numarul 3. Datorita starii 3, cobor chiar mai jos, până la starea 4 și apoi ma ridic la starea 5, și iar cobor în continuare . După un număr foarte mare de coborâri și urcari, obtin, de exemplu, starea 9.

Iar când sunt în starea cea mai joasa, o stare teribilă și neplăcută, experimentez frica, înfrângerea și un sentiment că „moartea este mai bună decât această viață”. Aceasta este despărțirea de egoismul nostru corporal, în timp ce noi suntem încă în viață.

Atunci când o persoană acumulează un număr oarecare de urcari si coborari, el se ridică la punctul 10. Comparand punctele 9 și 10, vedem că toate acestea într-adevăr vin de la Creator, „Nu este nimeni altcineva în afară de El” și „El este bun și face bine”şi aceasta este credința deasupra rațiunii, deoarece motivul (cunoașterea) este în interiorul egoismului, iar credința este în proprietatea de a darui.

Deci, aceasta este prima dată când am construit un Partzuf spiritual, o picătură de material seminal, embrionul sufletului.

Cu aceasta începe nașterea sufletului. Si Oricine ajunge la acest grad este deja pe drum! Si cine nu l-a atins poate spune tot ce vrea. Interesant, oameni care sunt la mijlocul caii, dar nu au ajuns la al 10-lea punct, de multe ori lasa studiul Cabalei. Ei încep să blesteme înțelepciunea Cabalei, pe mine, sistemul nostru.

Trebuie să înțelegem ca lumea spirituală nu este ceea ce-ti apare si se percepe in acord cu metodele descrise de sursele Kabaliste autentice

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 5/15/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed