Diferența dintre limba scrisă și limba vorbită

Intrebare: In ce fel este diferita limba vorbita a Cabalei fata de limba scrisa?

Raspuns: Sunt foarte diferite. Limba scrisa este mult mai inalta decat limba vorbita. De asemenea, a aparut mult mai tarziu. Este o limba care exprima atingerile spirituale ale unei persoane care scrie, dar nu și sentimentele sale. Acesta este motivul pentru care e diferita de limba vorbita, cea prin care o persoana isi trasmite sentimetele, intonatiile, expresiile, suspinele si asa mai departe.

Sunt cinci grupuri de litere in ebraica: guturale, palatinale, ale limbii, ale falcilor si ale dintilor. Cand folosim texte, toate acestea dispar si grupurile de litere sunt clasificate diferit: primile noua litere provin din cele sapte Sefiroturi de jos ale Bina, urmatoarele noua provin din Sefiroturile Zeir Anpin, iar ultimile patru provin din Malchut. Mai sunt cinci litere, literele finale MaNTZePaCH, toate impreuna fiind 27.

Asta reprezinta o modalitate cu totul diferita si o forma diferita de exprimare a aceleeasi forte care este transmisa prin sunete.

In plus, la transmiterea informatiei vocale sau scrise de la o persoana la alta, exista o alta cale de trasmitere a informatiei, transferul substantiv, dar care nu mai este folosit in prezent. A fost folosit in timpul Templului, cand oamenii comunicau prin oferirerea de sacrificii, care este o limba cu totul diferita.

Comentariu: Exista o completare a literelor ebraice in forma marcajelor vocale sub litere sau in forma de coroane deasupra lor si care indica unde o persoana trebuie sa puna accentul si care ajuta persoana sa citeasca corect cuvantul.

Raspuns: Toate limbile si-au pierdut bazele din moment ce nu mai transmit toata informatia unei litere sau a unui cuvant, dar in ebraica nu este asa.

In ebraica toate literele sunt consoane cu semne vocale sub ele, care indica vocalele lipsa din limba scrisa. Sunt, de asemenea, semne diferite deasupra literelor in forma de coroane, care transmit forma muzicala a notelor astfel sa poata fi transmis totul printr-o asemenea ilustrare a informatiei.

In ebraica sunt, de asemenea, multe semne in interiorul literelor, pe langa litere si intre litere. Sunt subtextul care nu este transmis prin sunete, ci prin pauza din ton, prin ridicarea sau coborarea tonului vorbirii. Textul manifestat sunt notele, iar cel acoperit sunt semnele, care transmit un al doilea strat al informatiei care este in subtext.

Astazi, totusi, nu folosim toate aceste semne, deoarece consoanele sunt suficiente pentru  o persoana care este obisnuita cu limba.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 7/24/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: