Diferența dintre prima și a doua restricție.

210Întrebare: De ce avem dificultăți în studierea materialului atunci când este explicată cea de-a doua restricție (Tzimtzum Bet)?

Răspuns: Pentru că prima restricție se face asupra dorinței egoiste de a primi, care este în mod natural în noi.

Iar în cazul celei de-a doua restricții, nu este foarte clar pe ce funcționează. Ea acționează asupra faptului că nu există posibilitatea de a primi, ci doar de a deveni ca și proprietatea dăruirii fără primire.

Adică, există această primă ocazie când primesc și intenția mea este de a primi de dragul Dăruitorului, pentru a-I face plăcere. Iar cea de-a doua este atunci când nu primesc, pentru că nu pot primi pentru a-L mulțumi pe El.

Întrebare: Poți da un exemplu? Să spunem că am câteva milioane de dolari și nu-i folosesc deloc, pentru că înțeleg că îi voi folosi pentru mine însumi și nu voi fi conectat cu forța superioară, iar pentru mine este important să fiu în contact cu ea. Aceasta este prima stare.

A doua stare este atunci când stabilesc că pot folosi o parte, de exemplu, 100.000 de dolari nu pentru mine însumi, ci pentru alții. Și atunci, în măsura în care folosesc această oportunitate în folosul altora, sunt conectat la Creator. Este corect?

Răspuns: Da. Dar aceasta nu este cea de-a doua restricție. Este vorba doar de utilizarea resurselor pe care le ai.

Dacă nu ai un Masach și poți doar să te închizi pentru a nu primi, atunci aceasta se numește prima restricție. Dacă, în plus, ai posibilitatea de a te împlini pe tine însuți de dragul altora, de exemplu, să primești ceva pentru cei 100.000 de dolari în scopul de a le transmite altora, dar nimic pentru tine însuți, atunci asta înseamnă deja că folosești forțele peste prima restricție.

Iar dacă nu poți realiza cea de-a doua opțiune, atunci poate că ai ocazia să te faci la fel ca ceilalți fără să primești. Dar acestea sunt concepte pur spirituale, și atunci vei deveni ca ceilalți, fără să primești.

Întrebare: Deci, poți da câteva exemple de a doua restricție în lumea noastră?

Răspuns: Da. Atunci când primești ceva de la cineva și îl transmiți altcuiva; de exemplu, dacă ai primit un milion de la cineva și ai puterea de a nu-l lua pentru tine însuți, ci de a-l da mai departe, la fel cum Bina primește de la Keter și o transmite în jos.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 11/16/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: