Diferența dintre principiile morale și normele morale

Întrebare: Există o diferență între principiile morale și normele morale.

O normă morală este, de exemplu, renunțarea la un loc în transportul public. Principiile morale includ umanismul, altruismul, colectivismul, dreptatea, mila, liniștea, patriotismul și toleranța.

Majoritatea oamenilor îndeplinesc normele morale, dar nu principiile morale. Poate asta pentru că principiile morale sunt mai puțin specifice și fiecare le înțelege în felul său?

Răspuns: Da, sunt mai puțin specifice. Ar trebui să învățăm să le realizăm în interiorul nostru prin construirea unui sistem intern al gândurilor și interacțiunilor noastre. Apoi, ne putem apropia treptat de implementarea lor.

Tot felul de norme, cum ar fi renunțarea la locul de transport în comun, nu au nicio legătură cu corectarea omului. Aceste norme sunt menite să facă un produs social din om și nimic mai mult. Nu asta înseamnă știința Cabalei. Omul respectă câteva principii pe care le-a învățat, dar nu se corectează prin asta.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă provine din iubirea pentru aproapele tău?

Răspuns: Aceasta înseamnă că provine din iubirea egoistă pentru aproape. Trebuie să înțelegem clar motivul acțiunilor noastre. Este o atitudine față de o conexiune comună într-un sistem unificat cu înțelegerea puterii sale superioare unificate sau oferă comunității umane un aspect mai decent?

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 09.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed