Diferența dintre Tora orală și cea scrisă

227Întrebare: Există vreo diferență între Tora orală și cea scrisă în ceea ce privește influența asupra unei persoane?

Răspuns: Desigur. Tora orală este mai înaltă decât Tora scrisă, deoarece este transmisă din gură în gură, adică prin ecrane comune între profesor și elev.

Întrebare: Chiar dacă ați dori, este imposibil să transmiteți acest lucru în scris?

Răspuns: Nu. Nimeni nu ar înțelege. Acestea nu sunt cuvinte.

Întrebare: De aceea Tora spune că este interzisă?

Răspuns: Ceea ce Torah numește interzis înseamnă imposibil, imposibil de transferat. Când oamenii au plecat în exil, au început să scrie totul pentru că era necesar să se salveze cumva ceva. A existat o asemenea dorință și s-a adoptat o lege care să permită înregistrarea.

Întrebare: De ce nu este clar ce este scris în Talmud, Mișna și Cartea Zohar?

Răspuns: Totul este clar în Talmud și Mișna. Totul este explicat acolo alegoric, în limbajul ramurilor.

Comentariu: Dar pentru o persoană care nu este în realizare, acest lucru este de neînțeles.

Răspunsul meu: Pentru o persoană care nu se află în realizarea spirituală sau care nu înțelege nici măcar aproximativ ceea ce se spune în toate aceste cărți, întreaga Tora, tot ceea ce descoperă este ca un manual despre biologie, zoologie, istorie sau un fel de de basm.

De fapt, Tora este o instrucțiune pentru corecta includere reciprocă și unificarea oamenilor, în care se manifestă Creatorul sau viața, care, în principiu, sunt aceleași. La fel ca atunci când celulele din corp sunt conectate, viața se manifestă pe sine în el, așa că atunci când oamenii se unesc între ei, forța vitală se manifestă la nivelul următor.

Există oameni care au atins acest lucru și l-au descris în scrierile lor. Prin urmare, tot ceea ce au afirmat ei se numește Tora scrisă.

Există lucruri care nu pot fi descrise. Ele sunt dezvăluite numai prin contactul interior dintre profesor și elev, care se numește cuvânt din gură (mi peh el peh). Aceasta este Tora orală.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări Spirituale” 03.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed