Diferite manifestări ale forței superioare

610.2Întrebare: Noi spunem că nu există nimeni altcineva în afară de El și că Creatorul face totul. În același timp, spunem că noi Îl creăm prin includerea noastră reciprocă. Este același Creator sau pur și simplu ne lipsesc cuvintele pentru a desemna două forțe diferite?

Răspuns: Acestea sunt diferite manifestări ale forței superioare. Prima manifestare este atunci când Creatorul construiește, face și creează, și nu există nimeni altcineva în afară de El. A doua este atunci când noi îl manifestăm pe Creator în raport cu noi înșine și vorbim despre măsurile, pașii, posibilitățile și mijloacele de a ajunge la El.

Acest lucru este complet diferit, din moment ce deja Îl clasificăm în niveluri, trepte și vorbim despre Creator: lumina lui Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida și așa mai departe, la ce niveluri, în ce proprietăți Îl percepem.

Aceasta nu este lumina superioară care ne-a creat, ci diferitele sale părți, pe care noi, în măsura asemănării noastre cu lumina superioară, le smulgem din ea, le simțim și le dezvăluim.

Dar, în principiu, nu există decât o singură sursă—lumina superioară. Pe de o parte, este vorba de modul în care El ne afectează și, pe de altă parte, de modul în care Îl înțelegem parțial în Kelim (vasele noastre), în măsura asemănării noastre cu El.

Din Convenția Internațională „Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/6/22, „Ne apropiem de Creator prin rețeaua de conexiuni dintre noi” Lecția 1

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: