Din culisele interviului meu cu Larry King

Comentariu: Larry King, legendarul prezentator și icoană de televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani. A realizat peste 40.000 de interviuri și a fost inclus în Cartea Recordurilor. Într-o eră în care liderii emoționali puneau repede întrebări, întrerupandu-i pe ceilalți, el mai ales asculta. Punea întrebarea: „De ce? Ce crezi ”și asculta.

Acest lucru l-a făcut să iasă din tipare. Printre interlocutorii săi s-au numărat președinții SUA, începând cu Nixon, precum și Margaret Thatcher, Vladimir Putin, Martin Luther King, Nelson Mandela, Frank Sinatra, Marlon Brando, Mike Tyson, Paul McCartney și tu, Michael Laitman.

La sfârșitul conversației cu tine, el a spus brusc echipei de producție: „Vreau să vorbesc mai mult cu el, prelungește timpul”.

Răspunsul meu: Da, știa cum să-i arate interlocutorului că îl intervieva. Și a ascultat și a auzit. Și, deși la început nu am simțit niciun interes special pentru mine din partea lui, în doar câteva minute a început să se schimbe. A început să se obișnuiască cu situația, a început să trăiască în ea, să empatizeze.

Ascultarea este un dar de la Dumnezeu. Cine știe să asculte în zilele noastre? Nimeni. Chiar și psihologii. Principalul lucru pentru ei este să indese in tine ceea ce cred ei și atât. Nu lucreaza pentru contactul intern cu pacientul, cu persoana bolnavă, cu interlocutorul sau cu intervievatul. Acesta nu este cazul astăzi.

Întrebare: Deci, în principiu, arta de a asculta este arta principală?

Răspuns: Da. Pentru asta era renumit Larry King. Nu am avut nimic predestinat – o întâlnire neașteptată. Practic am răspuns la întrebările care îl interesau. Și în niciun caz ca intervievator, ci ca persoană care dorește să înțeleagă puțin despre viață, ce se întâmplă în familia sa, ce se întâmplă în viața sa, cu munca, cu o perspectivă asupra lumii.

M-a înțeles. Adică, el nu avea un astfel de comutator automat axat doar pe ceea ce avea nevoie el și restul nu contează, așa cum au de obicei gazdele de televiziune și radio. Nu, a absorbit totul pentru el însuși.

Întrebare: Care sunt principalele calități ale unui lider? Pentru a descoperi un om, ce trebuie să faci?

Răspuns: Pentru a descoperi pe cineva, trebuie să intri în el, fără a fi nevoie să  îl răsucești. Nu este necesar, pentru că îl desfaci și el, ca un copil în brațele tale, este foarte ușor, extern. Aceasta nu este esența sa interioară. Este necesar să se facă astfel încât omul să se deschidă pe sine și în așa fel încât să înceapă să se deschidă în tot ceea ce nici măcar nu s-a gândit, nu și-a imaginat, că va putea vreodată să vorbească.

Întrebare: Și acest lucru se întâmplă atunci când cel care întreabă prezintă întrebarea și într-un fel se anulează și ascultă?

Răspuns: Nu numai cand este anulat, dar atunci când vrea să intre în interlocutor, să simpatizeze, să fie cu el, nu doar să empatizeze. Și cu atât mai mult cu cât să nu arăți că îl prinzi în ceva sau îl învârtești în ceva. Cu Larry King, am simțit că este o persoană care este cu adevărat interesată să mă înțeleagă.

Pe atunci avea probleme cu persoana iubită, care era foarte bolnavă. S-a deconectat de la asta și a intrat în ceea ce îi spuneam. Acest lucru l-a captat mai mult decât problemele sale personale și de aceea era atât de interesat de mine și a întârziat la acest interviu. Și nu a vrut să plece, m-a ținut de mână.

Tocmai am înțeles de ce avea nevoie, că mergea la spital imediat după ce a vorbit cu mine și așa mai departe. A fost impresionant. Adică la final am intervievat persoana respectivă. Deși aceasta nu este specialitatea mea, nu sarcina mea, am fost impresionat de el. Tocmai această întorsătură este ceea ce el poate face. A rămas om.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, din 25.01.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: