Din istoria surselor primare

137Comentariu: Tora  a apărut acum 1.500 de ani. A fost inițial scrisă ca o singură propoziție formată din 79.976 de cuvinte.

În prima sa etapă, Tora era alcătuită din cinci cărți. Apoi, dacă vorbim despre Tanakh, în perioada anterioară distrugerii Primului Templu, au fost scrise Profeții, iar în perioada anterioară distrugerii celui de-al Doilea Templu, au fost scrise Scripturile.

În 1947, un număr imens de suluri au fost găsite în peșterile Qumran, care aparțin aceleiași perioade, dar din anumite motive nu au fost incluse în Tanakh.

Răspunsul meu: Acestea sunt suluri de un tip foarte diferit. Ele sunt diferite de cele care existau pe vremea Marii Adunări, deoarece se referă la primul secol al erei noastre, spre sfârșitul existenței atât a țării, cât și a națiunii.

Comentariu: Potrivit lui Baal HaSulam, acestea au fost scrise de oameni care nu au atins realizarea.

Răspunsul meu: Pentru noi este foarte dificil să înțelegem acești oameni. Pentru că suntem încă la un nivel sub ei, deconectaţi de adevărata Tora. Deși se aflau deja într-o stare de scădere de la nivelul ei, au simțit totuși o conexiune spirituală.

Întrebare: Poate un Cabalist să ia un sul, să îl citească și să stabilească cine l-a scris: o persoană care a atins sau nu spiritualitatea?

Răspuns: Bineînțeles că poate. Dar asta nu înseamnă nimic. Au fost mulți care l-au înțeles pe Creator la diferite niveluri, atât după distrugerea Templului, cât și după exilul roman și grec ale poporului. Cu toate acestea, luăm în considerare doar ceea ce a fost scris înainte de exil. Acestea sunt Tora, Profeții, Scripturile, Talmudul și, desigur, Cartea Zohar.

Din emisiunea de pe KabTV “Stări Spirituale” 6/3/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: