Din iubirea de sine

Întrebare: Ei spun că toate problemele în viață apar doar din cauza iubirii de sine. De ce?

Răspuns: Orice facem, noi inițial facem doar din iubirea de sine. Eu mă iubesc pe mine și așa cum îmi pare mie, fac tot ce mă poate ajuta, umple și încânta. Deci eu sunt pregătit să distrug natura pentru mine, să fac orice. Toate problemele apar exact pentru că eu mă gândesc doar la mine.

Întrebare: Acum o pandemie se răspândește în lume. Este pentru că eu mă gândesc la mine?

Răspuns: Desigur. Datorită faptului că oamenii se gândesc doar la ei înșiși apar asemenea „paraziți”.

Întrebare: În același timp, ei spun că dacă o persoană nu se iubește pe ea însăși, ea nu va putea să îi iubească pe alții. Înseamnă că iubirea de sine este necesară pentru a îi iubi pe alții?

Răspuns: Da. Altfel o persoană nu va avea un exemplu despre cum să îi iubească pe alții. Ea trebuie să se iubească pe sine. De aceea este spus: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Comentariu: Înseamnă că egoiștii narcisiști …

Răspunsul meu: Oameni foarte drăguți. Este necesar doar să își schimbe ideea despre plăcere în faptul că prin a dărui placere altora, ei înșiși vor primi plăcere.

Întrebare: De ce oamenii ascund atât de des iubirea însă exprimă deschis ura?

Răspuns: Iubirea obligă și poate îmi arată slăbiciunea. Iar ura, din contra, sugerează că eu sunt, ca să zic așa, deasupra altora, că nu îmi este teamă de ei și că sunt pregătit, așa cum îmi pare mie, să arăt atitudinea mea corectă față de ceilalți.

Întrebare: omul crede că deja iubește pe toată lumea. Cum să treacă un asemenea test de iubire astfel încât să nu se înșele singur?

Răspuns: Oferă-i să lucreze o zi pentru cineva. Lasă-l să încerce și să vadă cum mândria sa îi obturează toate orizonturile.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 23.10.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: