Din nou despre criza…

Intrebare: Ai scris odata ca termenul „criza” are un sens opus, dar ce fel de legatura are cu Cabala?  Pentru ca noi nu vedem cum criza insasi se corecteaza  si trebuie, asa cum ai spus, sa revelam intelepciunea Cabalei pentru asta?

Raspuns: Priveste ceea ce Baal HaSulam scrie despre asta in articolul „Pacea”: „Asta inseamna ca modul corupt care conduce umanitatea este chiar cel care genereaza starea buna. Si fiecare stare buna nu este altceva decat rodul muncii in starea rea care a precedat-o.”

Intr-adevar, binele si raul nu trebuie evaluate conform stadiului in care se afla, ci conform scopului general al creatiei, unde fiecare stadiu care aduce umanitatea mai aproape de scop este considerat bun, si stadiul care tine  umanitatea la distanta de scop este considerata a fi rea. „Legea dezvoltarii” se bazeaza doar pe asta. Conform acestei legi, lipsa corectiei si a pacatului care sunt continute in stadiu cauzeaza si construiesc o stare buna.

Perioada de existenta a fiecarui stadiu este strict predeterminata; este timpul cerut pentru cresterea cantitatii de rau cotinut in acea stare pana cand devine destul de mare si oamenii nu se vor mai putea afla in el. Si atunci societatea va avea nevoie sa se uneasca, sa treaca prin ea si sa ajunga intr-o stare mai buna din perspectiva corectiei  generatiei date.

Perioada de existenta a noului stadiu dureaza pana cand scanteile raului din ea se ridica si se aprind atat de tare incat nu vor mai putea fi tolerate. Si atunci, odata in plus, umanitatea va trebui sa sparga aceasta stare si sa construiasca una mai comfortabila in locul ei. In acest fel starile alterneaza si sunt evaluate una dupa alta, un grad dupa celalalt, pana cand ajungem la starea care va fi atat de corectata incat nu va mai avea nici macar o scanteie rea in ea.

Asadar reiese ca esenta tuturor semintelor si grauntelor care cresc in ea si care sunt la orginea starii bune, nu este altceva decat o stare necorectata. Asta inseamna ca toate faptele rele, care sunt revelate si facute de pacatosii generatiei sunt puse laolalta si cantarite pana cand devin atat de grele incat societatea nu le mai poate tolera. Si atunci oamenii se ridica, sparg aceasta stare si creaza o alta mai valoroasa. Astfel, fiecare rau separat devine devine conditia pentru aparitia fortei de respingere, care duce la dezvoltarea starii virtuoase.

Acum compara asta cu postarea originala despre criza.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: