Dincolo de micile noastre interese

527.04Întrebare: De ce ni se oferă Tora nu direct, ci prin pilde? Ce este acest sistem?

Răspuns: Nu puteți oferi Tora egoismului în mod direct. Cum îți pot oferi: „Să te ucizi, să te omori, să nu mai exiști” dacă ești un egoist absolut? Sau să spui: „Îți ofer o modalitate de a ieși din egoism”.

Ce înseamnă să ieși din el? Cum este posibil acest lucru? Să te gândești la cine, la ce? Firește, nu vă puteți imagina existența viitoare în acest fel.

De ce ai nevoie de forța superioară care este destinată doar să te ridice deasupra dorinței tale, deasupra lumii tale? A te ridica deasupra înseamnă să nu-ți folosești dorința egoistă, să devii altruist. Ai nevoie de asta?

De fapt, atunci când cineva trece printr-o anumită perioadă de pregătire, începe să vadă că aceasta este cea mai mare calitate de care are cu adevărat nevoie.

Înainte de aceasta, însă, nu simte nicio nevoie pentru așa ceva. Crede că poate deține lumea și poate realiza totul cu ajutorul egoismului său. Nu se gândește la eternitate, care se dobândește exact în calitatea de dăruire, ridicându-se deasupra ego-ului. Aici avem nevoie de influența luminii superioare.

La urma urmei, puterea specială a Cabalei și, în special, a Cărții Zohar, este că, atunci când o citesc, lumina superioară mă influențează și construiește sentimente complet noi și gânduri noi, pe care nu le aveam înainte.

Atunci încep să înțeleg și să simt acele niveluri ale universului pe care nu le-am simțit până acum. Am o abordare complet diferită, valori diferite. Încep să mă raportez la lume într-un plan complet diferit, să o disec, să o simt, să o analizez, să o evaluez după alte standarde pe care nu le aveam înainte. Din exterior, par foarte ciudate.

Lumina îmi dă cu totul alte gânduri și sentimente care sunt deasupra lumii noastre. Atunci o persoană poate părea ciudată altora. Preferă să iubească, să dăruiască și își consacră viața unor astfel de valori aparent neluminate. Începe să-și evalueze acțiunile destul de diferit de celelalte.

Oamenii din exterior pot întreba: „De ce ai nevoie de asta? La ce bun? Care este scopul?” Dar omul nu-și poate imagina cum putem fi în continuare în interesele noastre mici în viață și numai în ele.

KabTV „Puterea cărții Zohar”, 16.02.2021 # 9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: