Diseminatori ai ideilor Integrale

Întrebare: În Rusia, avem mai multe grupuri de câte 10-12 persoane fiecare, care se specializează în învăţământul integral. Ei studiază materialele de şase luni, au început să scrie articole, iar acum a venit timpul pentru instruirea practică. Acestea sunt cercurile pe care le-am pregătit să devină profesori şi educatori. Care sunt scopurile si obiectivele noastre?

Răspuns: Cred că în primul rând au nevoie să studieze materialele privind educaţia şi creșterea integrală, să înveţe să realizeze focus-grupuri, cursuri de master, lecții, şi apoi să facă pregătirea practică.

Grupurile pot fi mult mai mari decât de 12 oameni. Lăsați și pe alții să li se alature – cercuri sociale mari încă trebuie să fie expuse la cunoaşterea integrală.

În primul rând, aveţi nevoie să faceți o clasă în care să învăţati şi să implicați oamenii în pregătirea materialelor pentru publicarea de cărţi despre metoda integrală, deoarece acest lucru îi face să avanseze.

În al doilea rând, este necesar să-i formați într-un grup, care va folosi acest material (chiar înainte ca cartea reală să fie gata, dar părţi din ea care au fost pregătite) şi să prezinte aceste fragmente, aceste lucrări mici la diferiţi specialişti, care vor face comentarii asupra lor. Acest grup va lucra cu materialul, va intra în contact cu specialiştii şi  va avea diferite discuţii cu ei.

În acest fel, acest tip de lucru, colectarea de materiale, se va transforma practic în formarea unei anumite comunități, a unui club, care va genera apoi ideile într-un mod mai practic, adaptat mediului social în care este clubul.

Obiectivul nostru este de a transforma acești oameni în diseminatori activi ai noţiunii de comunitate integrală, care vor realiza acest lucru prin căutarea oamenilor de stiință adecvați și a specialiștilor care sunt de acord cu ideile integrale. Cred că acest lucru contează cel mai mult.

Pentru că, indiferent unde suntem, în primul rând trebuie să stabilim o conexiune cu oamenii pe care societatea îi recunoaşte ca purtători de cunoştinţe, care ni s-ar putea alătura şi ne-ar putea sprijini şi împreună să facem această idee accesibilă cercurilor mari de oameni. Este foarte important pentru populaţia generală de unde vine ideea; în alte cuvinte, trebuie să fie o comunitate mare.

Dintr-o „Discuție despre creșterea integrală” 31/05/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: