Dispersarea evreilor printre alte naţiuni

Întrebare: Care este înţelesul spiritual al dispersării evreilor printre alte naţiuni după distrugerea celui de al doilea templu de către romani?

Răspuns: Înţelesul spiritual al dispersării evreilor este acela ca ei să se dizolve în alte naţiuni, aşa cum este scris în Cartea Zohar. Asta se referă mai degrabă la penetrarea spirituală şi mentală, decât la cea fizică, se referă la cultură şi la abordarea lucrurilor.

Evreii nu sunt o naţiune, ci o parte a tuturor naţiunilor care au trăit în Babilonul Antic. Aceia pe care Avraam i-a adunat, constituiau doar 5% din oamenii din Babilon. Ceilalţi 95% din locuitorii Babilonului s-au dispersat în întreaga lume.

Acum, după ce evreii au trecut printr-o mare suferinţă în timpul domniei egiptene şi babiloniene, distrugerii primului şi celui de al doilea templu, şi 2000 de ani de exil, amestecul lor în naţiunile lumii este complet. În acest proces, Reşimot-urile (informaţiile spirituale) lor s-au dizolvat complet în alte naţiunii. De aceea, înţelepciunea Cabala este deja revelată ca fiind o metodă de corectare a întregii umanităţi.

Este deschisă oricărei persoane care îşi pune întrebarea legată de menirea vieţii. Şi nu este nicio diferenţă între oamenii de diferite naţionalităţi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 16.07.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: