Disponibilitatea de a părăsi Egiptul

592.04Întrebare: Creatorul aduce cele zece plăci în Egipt. Ce sunt toate aceste zece plăgi?

Răspuns: Nu cred că acest lucru poate fi ușor explicat deoarece nu înțelegem care sunt calitățile egoiste dezvăluite în om și, în consecință, care sunt calitățile altruiste.

Întrebare: De exemplu, ce este întunericul egiptean?

Răspuns: Omul vede că nu există altceva decât întuneric în fața sa în calitățile sale egoiste încă necorectate, dar este pregătit pentru asta și merge înainte. Pentru el, întunericul spiritual este mai prețios decât lumina egoistă. El este de acord să meargă cu ochii închiși.

Întrebare: Când toți primii născuți din Egipt au fost uciși, înseamnă că simte că nu vede o sclipire de lumină în viitorul său?

Răspuns: Nu mai are nicio legătură cu Egiptul. Nimic nu poate crește acolo. Și apoi este gata să părăsească Egiptul.

Întrebare: Ia propria decizie?

Răspuns: Da.

Întrebare: Pe de o parte, trebuie să iau propria mea decizie și, pe de altă parte, sunt în grupul de zece. Luăm această decizie împreună?

Răspuns: Împreună, toate lucrările sunt în grupul de zece, dar la niveluri diferite. Desigur, suntem încă în ego, nivelul necorectat. Dar în cadrul egoismului nostru, sunt deja luate deciziile corespunzătoare de deasupra acestuia.

Întrebare: Deci toate aceste lovituri nu sunt primite în ego-ul meu, dar aparent toți împreună le primim în ego-ul nostru comun?

Răspuns: Da. Grupul de zece este considerat un întreg comun și de aceea este numit „națiune”.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” 15.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: