Distanța dintre generații, partea 1

Întrebare: Subiectul etern: tații și fiii – distanța dintre generații. De ce suntem atât de diferiți și de ce nu ne înțelegem între noi? La fiecare 10-15 ani apare o generație nouă și este diferită de cea anterioară, prin percepția ei față de lume. Ce ne va ajută să trăim în pace, unii cu alții, cu toate aceste viziuni diferite?

Esențial, generația taților a construit întreaga bază materială pentru viețile noastre și generațiile următoare sunt din ce în ce mai puțin obligate să se angajeze în materialitate și sunt mai implicați în cercetarea interioară umană. Cât de adâncă este distanța dintre generații în realitate?

Răspuns: Distanța dintre generații trebuie să fie măsurată nu prin indicatori cantitativi, ci prin cei calitativi. Iar acest lucru este foarte dificil, deoarece, pentru a măsura calitatea, trebuie să măsori deficiențele. Spre ce aspiră această generație, ce este cel mai important pentru ea, mai exact, care este dimensiunea priorităților?

Dacă luăm dorințele clare, simple: mâncare, sex, familie, bani, putere și cunoaștere și măsurăm pe ce nivel se află în fiecare generație și care sunt prioritățile lor, atunci putem compune o imagine a fiecărei generații. Însă nu cred că cineva s-a angajat în asemenea cercetări.

Înțelepciunea Cabalei studiază dorințele umane, însă nu compară o generație cu alta. Căci asta nu este atât de important. Noi știm că omenirea înaintează constant, de fapt, se apropie de o mare criză.

Până la urmă, dorințele pentru mâncare, sex, familie, bani, putere și cunoaștere nu vor da unei persoane nicio împlinire și vom vrea să ne dezvoltăm deasupra lor. Înțelepciunea Cabala este menită pentru a ne ajuta în asta.

Și, atâta vreme cât omenirea nu se va angaja într-o asemenea dezvoltare a omului, el ar putea rămâne blocat în dorințele materiale trecătoare pentru mulți ani, chiar secole. Noi tot timpul ne gândim că la următorul nivel vom înțelege esența vieții noastre. Așa cum este în avere, în onoare, în cunoașterea mizeriei în care stă viața și, revelând asta, noi vom deveni fericiți.

Astfel, omenirea se maturizează treptat, până când, în cele din urmă, ajuge să fie deziluzionată de toată dezvoltarea ei și care, în mod esențial, a fost între aceste șase dorințe de bază. Însă, noi putem scurta timpul necesar pentru dezvoltarea noastră. Noi deja vedem că dezvoltarea ne conduce către o criză globală, lăsând o persoană complet devastată și jurând că este mai bine să moară, decât să ducă o asemenea viață.

O persoană nu poate trăi fără plăcere, însă omul modern nu va putea să primească plăcere, deoarece dorința egoistă i-a completat dezvoltarea. Omul rămâne fără dorințe, în disperare și nu cunoaște unde să continue mai departe. Însă Cabală explică faptul că toată evoluția umană este, în acest fel, doar o cauză pierdută chiar de la bun început.

Realizând asta, noi reducem calvarul multor sute de ani și evităm războaiele, disputele, marile suferințe și tragediile la nivel individual, familial și de stat. Cu ajutorul educației integrale, Cabală poate conduce omenirea spre conștientizarea tuturor greșelilor sale, fără să fie nevoie să treacă prin ele, pe propria piele.

Și asta este ceea ce Cabala sfătuiește pe oameni: oferă-i omului educația corectă și cât mai curând posibil, ca să înțeleagă că goana după cei șase idoli materiali: mâncare, sex, familie, bani, onoare și cunoaștere, nu promit niciun succes. Apoi această goană va fi scurtată, calculată și se va încheia rapid, oferindu-le un rezultat benefic, adică realizarea răului.

Din KabTV “O viata noua” nr. 851 4/17/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed