Distributia Corecta: Nimic Pentru Fiecare

Intrebare: Oamenii sunt incapabili sa ajunga la un acord cu privire la ceea ce este distributia corecta. Fiecare persoana are propria sa “dreptate.” Deci cum este posibil sa o stabilim?

Raspuns: Ai dreptate: Cum este posibil sa intelegem ce este distributia corecta atunci cand o persoana are nevoie de o jumatate de kg de paine pe zi si alta persoana de cinci? Asta depinde de obiceiurile cuiva si de calitatile sale innascute. Unii oameni sunt atat de rapizi si destepti incat in doua ore pot castiga la fel de mult ca alta persoana intr-o saptamana.

O persoana are niste capacitati minunate astfel incat obtine un post excelent si castiga multi bani, in timp ce o alta persoana ramane un simplu muncitor. Oriunde ne uitam, vedem aceste mari diferente pentru ca suntem diferiti ca natura si de aceea este foarte neclar ce ar trebui sa consideram a fi distributia corecta.

Daca am putea “scana” o persoana si sa cream o harta completa si precisa a sa, aratand de ce fel de implinire are nevoie, iar apoi sa implinim persoana, daca am avea un asemenea dispozitiv si capabilitati, atunci ar fi bine! Atunci oricine ar fi sigur ca ei au fost impliniti egal. Chiar daca ei nu sunt impliniti total, ci doar 50-80%  totusi oricine ar avea acelasi grad de implinire.

Insa, noi nu avem aceasta capacitate! Deci rezulta ca unei persoane ii dam mai mult ca alteia, insa pe ce baza? Pentru ca are un castig mai mare? Dar poate el a fost creat talentat de natura. Noi nu vedem sau nu simtim aceasta dreptate.

Daca vorbim despre egalitate, atunci ne referim la conditii exterioare egale pentru oricine. Dar asta nu este corect! Rezulta deci ca este imposibil sa stabilim egalitatea si dreptatea sociala. Dreptatea sociala si egalitatea pot fi doar relative. Insa pentru a evalua aceasta proportie, trebuie sa ma aflu la sfarsitul corectiei cand sunt inclus in toti si cunosc fiecare suflet, il experimentez ca si cum ar fi al meu.

Atunci voi putea fi capabil sa vad toate sufletele inaintea mea, in toate timpurile si toate starile, si le voi da implinire in forma unica de care au nevoie la acest moment. Adica, chiar daca acum un moment ai primit ceva, si in momentul urmator- altul, acelasi lucru se intampla deasemenea cu oricine. In interiorul acestui sistem, totul se schimba in mod constant, la fel ca intr-o oala care fierbe. Deci este posibil sa ajungem la o distributie corecta aici?

Insa uitati-va la ce face Creatorul! In primul rand el inchide robinetul si spune, “ Nici unul ne veti primi nimic! Daca vrei, iti voi da o mica parte, suficienta pentru a trai, astfel incat sa nu mori. Si vei primi orice doar cu conditia sa incepi sa iti iubesti aproapele. Adica, inainte de toate trebuie sa neutralizezi diferentele pe care le-am creat in tine.”

Iubirea va acoperi toate pacatele, si atunci nu va mai exista diferenta intre noi. Daca ii iubesti pe ceilalti, atunci nu iti mai pasa daca ei primesc ceva in locul tau. Lasati pe oricine sa fie umplut cu infinitate- eu nu ma simt rau cu asta! Eu nu verific cat de mult are fiecare persoana si nu ma apropii de ceilalti cu etaloane egoiste, cu invidie si ura.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 9/7/11, “Poporul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: