Distrugerea Templului – Ziua 17 a lunii Tammuz

Intrebare: Se spune ca in ziua 17 a lunii Tammuz, Antiochus Epiphanes a dat foc Torei si a adus statuia unui idol in Templu. Daca privim asta din perspectiva spirituala ce inseamna ?

Raspuns: Tora nu se refera doar la niste tablete sau un sul de hartie simpla cu scrisuri pe ele. Tora este Lumina, o forta spirituala care coboara de la un nivel superior, care este umplut cu dragoste si daruire, catre oamenii care aspira al acest nivel.

Templul se refera la inima persoanei. Faptul ca persoana este mai presus de egoismul sau se numeste sfintenie. Asadar, atunci cand starea de dragoste si daruire dispare, Lumina Superioara, Lumina Hassadim (Mila) dispare, iar sfintenia dispare, de asemenea, iar in loc o statuie a idolului (a egosimului si dragostei de sine) este plasata in Templu, ceea ce inseamna in inimile noastre.

Acesta este motivul pentru care oamenii se apleaca in fata idolilor. Desigur, trebuie sa ne purificam cu adevarat inimile, atributele noastre, intentiile si simturile noastre de toti idolii egoisti, pana cand suntem capabili sa atingem dorintele noastre in plina conexiune dintre noi, astfel incat fiecare dintre noi se va gandi doar la binele celuilalt.

Intrebare: Este caderea din nivelul de sfintenie, de asemenea, un act de distrugere ?

Raspuns: Da, dar este esentiala, deoarce altfel Creatorul nu va putea sa-si introduca atributele in fiinta creata. Atributele ar trebui sa fie opuse si, in acelasi timp, sa se includa una in alta in interior, adica Creatorul trebuie sa includa atributele fiintei create, iar fiinta creata trebuie sa includa atributele Creatorului.

Apoi vor incepe sa creeze atribute care ajung in contact, care se aseamana intre ele, opuse unul fata de altul. Creatorul coboara la fiinta creata multumita incorporarii atributelor fintei create in interiorul Lui, iar fiinta creata se poate ridica cel putin un pic deasupra vietii lui, ceea ce inseamna deasupra atributelor si dorintelor sale si sa atinga astfel nivelul Creatorului.

Astfel coopereaza reciproc. Aceasta insumeaza intregul principiu al corectiilor numit Tzimtzum Bet (a doua restrictie).

Este important de spus ca penetrarea reciproca a atributelor opuse nu provine din ziua 17 a lunii Tammuz sau ziua 9 a lunii Av, ci din pacatul lui Adam, deoarece acolo este originea sistemului de conexiune reciproca si echivalenta de forma a fiintei create catre Creator, multumita pacatului si a ciocnirii atributelor opuse.

Totusi lantul urcarilor si coborarilor ar trebui sa aiba loc in mod regulat in fiecare persoana. Asadar va doresc la toti o cadere de succes si care trebuie sa fie urmata, de fiecare data, de o urcare.

Din emisiunea de pe KAB TV „Stiri cu Michael Laitman” 11.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: