Doar Creatorul ne da sufletul

Intrebare: Cum trebuie sa ma port cu sotia mea, pentru a simtii Creatorul dintre noi?

Raspuns: Incearca sa faci astfel incat toate interactiunile sa fie pentru a-L releva intre voi pe Creator. Asta iti va garanta pacea absoluta acasa si este folositoare fiecarei persoane, chiar si din interese pur egoiste.

Este un mijloc foarte eficient si orienteaza corect o persoana in intreaga sa viata. Grupul si prietenii sunt o structura inca artificiala pentru el, toata umanitatea este perceputa chiar si mai departe, iar universul este perceput ca fiind rece. Sotia cuiva este cel mai apropiat lucru, asa cum este scris: Sotia omului este ca si corpul lui.

Pe de alta parte, ai deodata un partener pentru fiecare aspect! Creatorul te lasa sa incepi sa simti ca, impotriva fiecarei miscari pe care o faci, ea face deasemenea o miscare. Nu conteaza ce miscare are loc – in minte, inima sau una fizica, o miscare sincrona are loc impotriva acesteia. Este ca si cum Creatorul a lipit doua bucati separte, in toate detaliile si formele pentru ca El sa devina revelat.

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa incerca sa Il revelam pe Creator intre noi, forta care ne uneste si sa vrem sa obtinem asta ca rezultat al traiului comun. Altfel, intreaga viata va fi doar o existenta la nivel animal.

Impreuna, noi doi dorim sa descoperim forta care ne uneste – cea de a treia componenta care ne completeaza, astfel incat sa devenim un intreg! Atunci cand El ne uneste intr-un intreg, il vom include pe El in noi si vom fi un singur intreg deoarece El este in noi si ne implineste.

Asta se numeste, Sot, sotie si Creatorul intre ei. Este prezent in tot ceea ce exista intre ei. Nu este nimic altceva decat asta, pentru ca dorinta fiecaruia este atintita catre celalalt. Este ca relatia intre Zeir Anpin si Malchut: El este atintit in totalitate catre ea, si ea catre el.

Creatorul a pus deoparte toate Sefirot-urile  Malchut si a facut-o pe Hava (Eva) din ele. De aceea exista o corespondenta precisa intre Zeir Anpin si Malchut de-a lungul intregii inaltimi ale Partzuf spiritual; acestea sunt la un singur nivel, unul impotriva celeilalte intr-o uniune eterna fara de incetare,.

Niciuna nu are vreo calitate care sa nu fie prezenta in cealalta. Totusi, singura cale de a atasa una de cealalta este prin Lumina AB SAG, care vine si le conecteaza, corectand una dintre le catre o mai mare daruire si pe cealalata catre o mai mare primire. Pentru a se unii, amandoua urca in Bina, care este numita Elokim, Creatorul, si El le da forta de unitate care le implineste.

Ele nu se implinesc una pe cealalta, ci isi impartasesc dorintele. In acest fel se naste un copil, ca rezultat al uniunii. Este Partzuful spiritual urmator, o noua stare, descrisa de versul: Tatal (Aba) da albul, mama (Ima) da rosul si Creatorul da sufletul. Creatorul este intre ei si implinindu-i El le da un suflet pentru un nou nivel.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 9/28/10, Iubirea pentru Creator si iubirea pentru fiintele create

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: