Dobândirea spirituală și perspectiva oamenilor de știință

Intrebare: Ce diferențiază dobândirea spirituală de toate celelalte dezvăluri, perspective, revelații și descoperiri ale oamenilor de știință și ale filozofilor?

Raspuns: Dobândirea spirituală are loc prin caracteristicile dăruirii și iubirii, prin ieșirea din tine, prin depășirea ta. Asta nu are loc într-un om, în lumea noastră, indiferent de cât de inspirat ar putea fi.

Spiritualitatea este caracteristica dăruirii, fără nicio legatură cu tine însuți, indiferent de orice consecințe față de tine însuți.  Această caracteristică vine de Sus, iar omul trebuie să o obțină. Nu se găsețte într-un om, cu excepția acelora care sunt angajați în metoda clară a Cabalei, care vine de la Adam.

Intrebare: În istoria lumii au fost mulți oameni de acest fel?

Raspuns: De la Adam și până în zilele noastre au fost milioane. Până la urmă, pe vremea Babilonului, zeci de mii de oameni l-au urmat pe Abraham. Dupa aceea, mulțumită practicii munci spirituale, ei au devenit ceea ce a fost cunoscut ca Poporul Israel și mai târziu s-au împraștiat în lume.

Asta înseamnă că în acea vreme a existenței Batei HaMikdash (Templele), sute de mii au fost în dobândirea spirituală. În vremea aceea, Poporul Israel a fost un mare popor care a simțit lumea superioară vreme de multe generații.

După distrugerea Templelor, a început declinul generațiilor. În primul meleniu al erei curente, câteva mii de oameni au rămas în dobândirea spirituală, în al doilea mileniu al erei curente, au ramas mult mai puțini, iar in zilele noastre sunt doar câțiva indivizi și nu se stie cine sunt și unde se află.

Însă noi ne reînnoim calea in Sus; este deja o mișcare globală. În principiu, tot timpul a fost globală, deoarece este în conformitate cu originile ei genetice. Evreii nu au fost un popor, ci un grup de Babilonieni care s-au unit mulțumită ideologiei spirituale.

Așadar, nu a fost nimic în el care să fie contrar oricarui popor. Ar trebui să fie observat că, pe de-a lungul istoriei, de la Babilon înainte, un numar foarte mare de oameni s-au alăturat poporului Israel, pentru a intra în percepția lumii spirituale.

Printre ei au fost o multitudine de Cabaliști antici și maeștrii ai Talmudului, care au venit din Grecia, Roma și alte națiuni din jurul Israelului antic: Onkelos, Rabbi Akiva și alți iluminați proeminenți și alții, de asemenea.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 11/20/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed