Doisprezece triburi într-o națiune, partea 4

Intrebare: Toată Tora este bazată pe legea “Iubește-ti aproapele ca pe tine însuți”. Nu contrazice ea divizarea poporului Israel în doisprezece triburi? Tu ești într-un trib, eu sunt în altul și fiecare trib are propriile granițe, care nu pot fi încalcate și fiecare ar trebui să se afle în propriul său loc.

Raspuns: Inițial a fost o structură generală, care nu poate fi schimbată, așa cum este scris, “Eu nu-mi schimb HaVaYaH”. Trebuie să refacem această construcție în forma sa completă. Așadar, noi nu schimbam nicio parte care a rămas după spargere. Este o grămadă de dărâmături din care trebuie să reasamblăm corpul, ca un puzzle.

Nu trebuie să începem să schimbăm piesele din puzzle și să le tăiem marginile pentru a se potrivi între ele. Noi trebuie doar să găsim conexiunea corectă dintre ele. Fiecare trib, de asemenea, conține doisprezece părți, divizate conform aceluiași program.

Imaginează-ți că sunt două puzzeluri constând din 1000 de părți, însă marimea uneia este de un metru pe un metru, iar alta are doi metri pe doi metri. Chiar dacă diferența este numai în mărimea pieselor, deja este imposibil să combinam piesele unui puzzle cu altul. Este necesar să asamblăm în întregime în fiecare puzzle separat.

Așadar, este necesar să construim conexiunea corectă dintre cele doisprezece triburi, în timp ce păstrăm toate granițele care există între ele la nivelul curent. Apoi, în interiorul conexiunii corecte, revelăm forța care le conectează, care se numește Creator.

Luăm piesele puzzelului și încercăm să le conectăm împreună. Pentru asta avem nevoie să atragem Lumina, care ne reîntoarce la sursă și care ne va ajuta să înțelegem cum ar trebui să fim conectați. Când toate piesele sunt conectate, acest puzzle, dintr-o dată, începe să strălucească! Lumina, care este revelată în puzzleul completat, adică în conexiunea corectă dintre noi toți, este Creatorul.

Intrebare: Ce ar trebui să facă piesele din puzzle pentru a se conecta între ele?

Raspuns: Piesele puzzelului trebuie să implementeze metoda Cabala, să studieze și să facă exerciții de conexiune. Întreaga esență a Înțelepciunii Cabala este conexiunea pieselor puzzelului în sufletul comun, o persoană în alta.

Din emisiunea de pe KabTV “O viata noua” 12/1/2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: