Doresc Tuturor Sa Ajunga La Final!

Intrebare: Ce inseamna sa renunt la orice de dragul lumii spirituale?

Raspuns: A renunta la orice de dragul spiritualitatii este de a realiza ca scopul meu este de a ajunge la daruire astfel incat doar aceasta proprietate sa locuiasca in mine, intr-o asemenea masura incat „sinele” meu nu va mai fi simtit deloc. Asa cum voi nu il simtiti acum pe Creator, nu va veti simti pe voi. Nu conteaza ce se intampla, nu conteaza daca oamenii va vor mustra- nimic din exterior nu va va afecta.

Ego-ul vostru va creste din ce in ce mai mult, insa voi va veti ridica desupra lui cu puterea daruirii. Si apoi va veti asemana cu Creatorul intr-o anumita masura.

Vedeti, noi Il putem infuria cat de mult vrem, insa nu il vom influenta. Cum reuseste sa faca El asta? Oare forta superioara nu are minte sau sentimente? Nu, este simplul atribut al lubirii si daruirii care este deasupra a orice. „Iubirea ne va spala pacatele!” Si daca ajungem la asta, inseamna ca suntem pregatiti pentru Rosh HaShana (Anul Nou)….

Acestea sunt situatii foarte dificile, si cu cat avansati mai mult, cu atat cadeti. Este ca la sport: Cel care ajunge la final este cel care este cel mai pregatit sa atinga scopul. Aceasta selectie devine din ce in ce mai intransigenta, si astfel din ce in ce mai putini vor ajunge la final. Prin urmare, nu este de mirare ca multi se pierd pe drum. Este pacat, insa aceasta este natura lucrurilor.

Din partea 1 a Lectia Zilnica de Cabala 9/26/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: