Dorind Pentru Toti O Corectie Usoara

Intrebare: De unde va veni schimbarea? Va veni ea ca rezultat al presiunii oamenilor de a impune guvernului sa ridice oamenii saraci la standardele normale de viata? Totusi, aceasta ar fi o masura fortata in care nici una dintre parti nu intelege ce face. Sau va fi o schimbare in constiinta oamenilor?

Raspuns: Nu are importanta cum se ajunge aici. Insa, prima noastra stare pe calea noastra catre corectie trebuie sa fie este aceea de a fi siguri ca nu exista nimeni lasat flamand si ca toti vor fi educati pentru a trai in noua lume.

Altfel, daca nu vom introduce acest gen de educatie, loviturile vor contina, si intreaga noastra cale va fi prin suferinta si dezastre. Insa, daca garantam educatia si painea pentru toti oamenii, atunci asta va fi suficient pentru ca fiecare persoana sa avanseze si sa atinga scopul.

Nu stiu care va fi mutarea guvernului in aceasta directie. Poate, va fi diseminarea noastra sau criza comuna care va contiuna sa creasca.

Este clar ca totul depinde de schimbarile interioare ale omului, insa ce ar trebui sa faca oamenii pana la aceasta schimbare? Noi nu putem forta oamenii saraci sa stea si sa astepte flamanzi. De aceea este necesar ca oamenii sa primeasca ce au nevoie.

Ati putea gandi ca, faptul ca oamenii au probleme este un lucru bun are ii forteaza sa protesteze in strada pentru ca asta ne da oportunitatea sa mergem la ei si sa le vorbim despre garantia reciproca. Dar nu, este legea garantiei reciproce care ne obliga sa facem in asa fel incat toti sa aiba ce manca.

Astfel, daca eu as fi guvernul as realiza aceste doua programe prioritare: in primul rand, sa ii ridic pe toti deasupra nivelului saraciei. Acesta ar trebui sa fie un program economic. In al doilea rand, sa dau tuturor educatia integrala si cunoasterea cu privire la noua lume de care umanitatea are nevoie pentru a supravietui.

In acest fel, noi am rezolva toate celelalte probleme, cum ar fi educatia copilor, destramarea unitatii familiilor, si relatiile dintre oameni. Toate corectiile vor veni dintr-o generala, crestere integrala care poate fi impartita in mai multe subiecte discrete.

Intre timp, oamenii vor presa guvernele, si forte opuse vor actiona unele impotriva altora pana cand vom ajunge in fata si vom disemina metada garantiei reciproce astfel incat ea va deveni complet inradacinata in oameni. Chiar acum, fiecare parte actioneaza in virtutea propriului adevar, insa nici una nu va reusi pentru ca nimic nu poate ajuta fara o educatie preliminara de dragul garantiei reciproce si a conexiunii.Fiecare parte are argumente minunate, si acestea par a fi corecte din punctul lor de vedere. Insa, in acelasi timp nici una nu este corecta pentru ca nimic din ceea ce propun nu este o solutie.

Noi putem fi de acord cu o singura propozitie, care este ca prioritatea o are educatia. Dupa ce aceasta va fi realizata, vom vedea ce schimbari terbuie sa facem in societate. Asta pentu ca educatia ne va da cunoasterea lumii in care traim. Orice persoana rezonabila intelege ca oamenii au nevoie de cunoastere inainte de a lua decizii.

Aceste discutii si intrebari reciproce sunt foarte benefice pentru avansare. Dupa o spatamana sau doua, veti incepe sa descoperiti ca sunteti o persoana diferita. Vei incepe dintr-o data sa ganditi intr-un md global si sa va conectati cu atii intr-un mod diferit. Aceasta va deveni starea normala a mintii voastre.

Schimbarile sunt usor de obtinut. In loc sa primeasca lovituri grele, oamenii se vor schimba doar prin ascultarea unui articol si discutand despre acesta cu altii. Ei vor intra intr-o noua lume. Aceasta este numita corectie.

Din lectia Zilnica de Cabala 10/2/2011, Shamati #219

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: